Jump to content

Megérkezett a BVB válasza Schweinsteigernek

2014. 07. 28. 15:16

Amint arról korábban beszámoltunk, Bastian Schweinsteiger, a Bayern München és a német válogatott klasszis középpályása nyaralása alatt egy picikét elragadtatta magát. A középpályás egy bárban egy a Bayern München szurkolói által írt rigmust énekelt fenhangon, amely sértő volt a Borussia Dortmund drukkereire nézve. Schweinsteiger természetesen azóta bocsánatot kért, de a dortmundiak azért írtak neki egy levelet.

A jelenleg nyaralását töltő kiváló futballista, mint korábban arról beszámoltunk, egy szórakozóhelyen állt fel az asztalra és egy a dortmundi szurkolókat gyalázó - müncheni drukkerek által "komponált" - dalt énekelt a helyszínen lévő gyaníthatóan Bayern-szimpatizánsokkal. Schewinsteiger természetesen röviddel a kínos incidens nyilvánosságra kerülése után bocsánatot kért, de a Borussia Dortmund válasza sem késett sokat.

A dortmundiak nagyon nagyvonalúan és elegánsan intézték el a dolgot, a klub hivatalos Facebook oldalán írtak egy üzenetet a magáról megfeledkező - és kellően kapatos - Schweinsteigernek, és jelezték, hogy a történtek után azért nincs harag.

"Kedves Bastian Schewinsteiger!

Nem probléma, hogy a világbajnoki győzelem után (melyhez természetesen szeretnénk gratulálni) az ember legurít egy (vagy két) üveg sört és szabadjára engedi az érzelmeit, még akkor sem, ha esetleg nem illő dolgok, mondatok hagyják el az ember száját. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy sportszerű és fair sportembernek tartottunk, a dal miatt sem változik meg a véleményünk, elfogadjuk a bocsánatkérést is. További kellemes nyaralás kívánunk Horvátországban.

Utóirat: amennyiben tervezed, hogy énekórákat vennél, kérlek szólj nekünk, mert segítünk nagyon szívesen."

Így szólt a BVB kellően szellemes és elegáns üzenete Schweinsteigernek, aki biztosak lehetünk benne, hogy minden bizonnyal valóban rettentően szégyenli magát a történtek miatt.

(Fotó:bundesliga.de;Twitter)