Jump to content

Guardiola kész bevetni a fiatalokat

2014. 07. 24. 14:18

A mai napon sajtótájékoztatót tartott Pep Guardiola, a Bayern München szakvezetője. A spanyol szakember jelenleg még nem számíthat a keret vb-t megjárt játékosaira, ám elmondása szerint a fiatalokkal rengeteget dolgoznak. Guardiola beszélt a németek vb-győzelméről, Philipp Lahmnak a válogatottságtól való visszavonulásáról és a komoly sérülés után visszatérő Holger Badstuberről is.

A szakértőket természetesen az érdekelte leginkább, hogy a Bayern München a következő idényben milyen szisztémában lép majd pályára. Guardiola elmondta, hogy a négyvédős rendszerben gondolkodik, ám egyelőre még nincs meg ehhez a felálláshoz a megfelelő emberanyag.

Három és négy védős rendszerben is tudunk játszani, megvannak a játékosaink hozzá. Valószínűleg négyvédős felállásban lépünk majd pályára, de jelenleg még nincsenek meg a játékosaink ehhez" - mondta a Bayern spanyol szakvezetője.

Guardiola tisztában van azzal, hogy a keret egyes játékosainak nem állt rendelkezésére komoly pihenő, éppen ezért felkészített mindenkit arra, hogy kezdetekben lehetséges, hogy egy árnyalatnyit szürkébben játszik majd a csapat.

"Az első hónapokban talán nem nem fogunk annyira jól játszani, de az eredménynek jönnie kell. Lépésről lépésre fogunk javulni. A Barcelonával már átéltem a VB utáni szituációt. Ha kell, olyan játékosok is játszani fognak mint Gaudino vagy Scholl" - utalt a fiatalok szerepére a szakember.

Guardiola ezen kívül beszélt még Franck Ribéry-ről, akiről emondta, hogy még csak mostanában tért vissza, de azért a Hamburg ellen már számít rá, ha nem is egy teljes meccsen át. Szóba hota Holger Badstubert is, a bajorok hosszú sérülés után visszatérő védőjét, akiről csak pozitívan tudott beszélni. A spanyol szakember végül az igazolásokkal kapcsolatban nem tért ki részletekre - azt mondjuk elmondta, hogy egy kapusra mindenképpen szükségük van -így nem lehet tudni, hogy lesznek-e új érkezők a Bayernnél.

A teljes cikk a Bayern München Magyarország facebook oldal hírblogján található.

(Fotó:scaryfootball.com;football-marketing.com)