Jump to content

Löw marad a Nationalelf élén

2014. 07. 23. 16:00

Hivatalossá vált, hogy a 2016-os Európa-bajnokság végéig marad a német labdarúgó válogatott élén Joachim Löw. A nationalelf szövetségi kapitánya mindezt a német szövetség hivatalos honlapján jelentette be.

Löw a DFB-nek adott interjújában beszélt a brazíliai világbajnokságról, természetesen a jövőbeli tervekről és nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy Philipp Lahm visszavonulása a válogatottól mennyire érzékenyen érinti a csapatot.

  • "Jelenleg el sem tudok képzelni szebbet annál, mint hogy ezzel a csapattal folytassam a közös munkát. Nagyszerű élmény lesz az Európa-bajnokságig vezető úton együtt végig menni, együtt fejlődni, valamint segíteni a játékosokat az egyéni fejlődésben. Ugyan olyan motiváltnak érzem magam, mint az első napon, amikor szövetségi kapitánynak választottak. Brazíliában gigantikus eredményt értünk el, de vannak még célok, melyeket el szeretnénk érni. A világbajnokság volt a csúcspont, de messze nem a vége a közös munkának" - beszélt a jövőről Löw, aki a vb után rövid gondolkodási időt kért a folytatást illetően, ám nyaralásából visszatérve természetesen igent mondott a folytatásra.

A válogatott háza táján azért a vb után vannak, lesznek változások. A csapatkapitány, Philipp Lahm lemondta a válogatottságot, és szintén más beosztásban folytatja a DFB-nél a munkát Hansi Flick, Löw eddigi segítője. Az 54 éves szakember Lahmmal kapcsolatban elmondta, hogy emberileg és sportszakmailag is sokat veszít a távozásával a válogatott, de elfogadja és meg is érti a döntését, hiszen tíz éven át mindent a válogatottnak rendelt alá, jobb csapatkapitányt el sem tudna képzelni. Ami pedig Flicket illeti, a Löw az ő munkáját is méltatta, következő megbízatásához pedig - sportigazgató lesz - sok sikert kívánt. Az utódlással kapcsolatban nem ment bele részletekbe, mint elmondta, van még idő arra, hogy kiválassza a segítőjét.

A nationalelfet 2006 óta irányító Löw legközelebb szeptember 3-án ülhet le ismét a kispadra, amikor is válogatottja éppen a vb-döntőben legyőzött Argentínával játszik Düsseldorfban. A német válogatott szeptember 7-én kezdi meg Eb-selejtezősorozatát, amely során Skócia, Írország, Lengyelország, Grúzia és Gibraltár lesz az ellenfele.

(Fotó:tz.de)