Jump to content

Ancelotti megorrolt Pérezre?

2014. 07. 22. 13:04

A hírek szerint nem túl rózsás a kapcsolata Carlo Ancelottinak, a Real Madrid szakvezetőjének a klub enyhén öntörvényű elnökével, Florentino Pérezzel. Az olasz mester, aki a legutóbbi idényben BL-győzelemig vezette a királyi gárdát állítólag Angel Di Maria eladása miatt neheztel a Presidentére. Az argentin játékos egyelőre még a madridi csapat tagja, de egyes hírforrások szerint már csak ideig, óráig, ugyanis a PSG és a Manchester United is tárt karokkal - és pénztárcával - várja a tavalyi szezon passzkirályát.

Az argentin szélsőnek a híradások szerint azért kell mennie Madridból, mert James Rodriguez és Toni Kroos megvásárlása kimerítette a klub kasszáját, így további erősítésekre már nem futja, hacsak el nem adják Di Mariát.

Di Maria a legutóbbi szezonban Bale érkeztével nem a megszokott posztján játszott, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy kiemelkedően teljesítsen. Az argentin játékos 26 gólpasszal zárta a szezont, mindemellett 11 gólt szerzett, a számok is jól mutatják, hogy mennyire fontos láncszeme a madridi gépezetnek. Távozása mélyen érintené Alcelottit, aki korábban már elhintette, hogy Mesut Özil eladása is hiba volt. Di Maria távozása amúgy már a legutóbbi szezon végén is napirenden volt, ám akkor az olasz szakember kijelentette, hogy szüksége van a labdarúgóra, aki meg is hálálta a bizalmat.

Ancelotti pályafutása során nem ez az első alkalom, hogy egy elnök ráerőltette az akaratát, a Chelsea-nél Roman Abramovic gyakorolt rá nyomást, amikor Fernando Torrest 50 millió fontért vásárolta meg és annak ellenére a csapatban akarta látni, hogy a spanyol mélyen tudása alatt teljesített.

A hírek szerint amúgy Ancelotti kapcsolata olyannyira megromlott Pérezzel, hogy Madridban már az olasz utódját keresik aki nem más lenne, mint a német válogatottal vb-címet nyerő Joachim Löw, vagy a Juventust elhagyó Antonio Conte. Az ügynek alighanem lesz még folytatása, bár az is lehet, hogy mindez nem más, mint egy jól megszervezett PR-tevékenység és csak dobálózás a nevekkel.

(Fotó:sports.dailymirror.lk)