Jump to content

Jövő hét keddre meglehet Scolari utódja

2014. 07. 18. 06:54

Angliából származó sajtóhírek szerint már nem kell sokat várni arra, hogy kinevezzék a brazil válogatott új szövetségi kapitányát. A BBC értesülései szerint jövő héten kedden jelentik be az új kapitányt, ám nevet nem közöltek, egy valamit azonban már tudni lehet, nem külföldi a jelölt.

Nem csoda, hogy a brazil szövetség hamar meg szeretné találni Luiz Felipe Scolari utódját, hiszen szeptember elején a Selecaóra már felkészülési mérkőzések várnak az Egyesült Államokban, ahol Kolumbia és Ecuador ellen lépnek pályára Neymarék.
A brazil labdarúgó válogatott a hétvégén befejeződött világbajnokságon csalódást keltő produkciót nyújtott, hiszen bár a csoportjából magabiztosan jutott tovább, játéka messze nem volt "brazilos", Scolari együttese inkább iparosokra hasonlított, sem mint labdazsonglőrökre. A figyelmeztető jelek az egyenes kieséses szakaszban jöttek, amikor Chile ellen már döcögött a gépezett, és Kolumbia ellenében is csak büntetőkkel jutott tovább a házigazdák csapata.

Az elődöntőben aztán méretes pofont kapott a Selecao, a későbbi világbajnok Németország történelmi, 7-1-es vereséget mért Luiz Felipe Scolari csapatára, amely később a bronzmérkőzést is elbukta, ezúttal 3-0-ra a Hollandok ellen. A brazil válogatott sorozatban két mérkőzés bukott el hazai pályán, erre 1940 óta nem volt precedens, ahogy a 10 kapott és a mindössze 1 rúgott gól is negatív rekord.

Luiz Felipe Scolari két napja felajánlotta lemondását, melyet természetesen a szövetség azon nyomban el is fogadott. A hírek szerint jövő héten kedden nevezik meg az új kapitányt, akiről annyit lehet csak tudni mindössze, hogy nem külföldi. A Daily Mail értesülései szerint Manuel Pellegrini is a jelöltek között volt, ám a Manchester City szakvezetője visszautasította az ajánlatot.

(Fotó:Foci-live.hu)