Jump to content

Toni Kroos a Real Madridban folytatja - hivatalos

2014. 07. 16. 16:06

Hivatalossá vált, hogy Toni Kroos a Real Madridban folytatja pályafutását. A német válogatottal pár napja világbajnoki győzelemig jutó támadó középpályás a Bayern München együttesét hagyja el, a madridiak a hírek szerint 20 millió fontot fizetnek érte a bajoroknak.

"Toni Kroos személyében egy igazi bajnokot vesztünk el" - mondta pár nappal ezelőtt Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke, aki már akkor tisztában volt azzal, hogy egyik kedvenc játékosa nem marad a klubnál. A középpályással, akinek szerződése jövő nyáron járt volna le a bajor alakulatnál, nem tudtak megállapodni a Bayern vezetői, ám Kroos ahogy várni lehetett nem maradt csapat nélkül. Korábban hallani lehetett a Manchester United érdeklődéséről is, ám az angliai kalandról végül lemondott Kroos és inkább Spanyolországot választotta következő állomáshelyéül.

A Bayern-szimpatizánsokat igen csak megosztja Kroos eligazolása, ám nem őt bírálják, sokkal inkább a klubot, amely nem akarta kielégíteni a játékos fizetési igényét. Sokak szerint hatalmas luxus eladni egy ekkora klasszist, még akkor is, ha értékesítéséből 20 millió font vándorol a klub kasszájába.

Toni Kroos 2006-ban a Hansa Rostock együttesétől került Münchenben, az első csapatban 2007-ben mutatkozott be, majd egy leverkuseni idényt leszámítva azóta is a Bayern Münchent erősíti. Nem csak gólerős játékos, de szenzációsan lát a pályán, kiválóan hozza helyzetbe társait, ebből majd a következő idénytől Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és a hírek szerint Radamel Falcao profitálhat, utóbbi a hírek szerint szintén közel áll a megállapodáshoz a madridiakkal.

Kroos amúgy saját Twitter oldalán a mai napon írta, hogy vagy ma de legkésőbb holnap megállapodik a Real Madriddal, majd egy képet is közölt, amin a madridi AS egyik szerkesztőjével pózol.

(Fotó:foci-live.hu/Twitter)