Jump to content

VB-döntő 2014: rekord a közösségi oldalakon

2014. 07. 14. 15:00

Bár a pályákon is rengeteg csúcs született a brazíliai foci-vb alatt, a szurkolók is kitettek magukért – nem csak a stadionokban és a kivetítők előtt, hanem az interneten is. A Németország-Argentína döntő minden korábbi eredményt túlszárnyalt a legnépszerűbb közösségi oldalakon, a Twitteren és a Facebookon, így ez lett minden idők legnépszerűbb sporteseménye a világhálón.

A Twitter és a Facebook szerint is csúcsbeállítás történt – már ami a tegnap esti német-argentin világbajnoki döntőt illeti. A Facebookon nem kevesebbszer, mint 280 milliószor kattintottak az emberek (legyen az posztolás, lájkolás vagy kommentelés) a fináléval kapcsolatos történésekre, így megdöntötték a 2013-as Super Bowl korábbi rekordját, amikor összesen 245 millió esetben fejezték ki véleményüket.

A Twitteren is megdőlt egy hihetetlen csúcs: egy perc alatt több mint 618 ezer bejegyzés született, míg az egész mérkőzés alatt kicsivel több, mint 32 millió. Ha hiszik, ha nem, ebből csak az első a rekord, hiszen a német-brazil 7-1-es mérkőzés még ezt is túlszárnyalta (35,6 millió bejegyzés).

A világméretű interaktivitásból főképp az Egyesült Államok, Brazília, Argentína, Németország és Indonézia vette ki a részét, de azért maguk a játékosok és Angela Merkel, német kancellár is hozzájárultak ehhez…

(Twitter\Lukas Podolski)

(Fotó:theguardian.com)