Jump to content

Vb 2014: Svájc meglepetést okozna Argentína ellen; statisztika

2014. 07. 01. 09:05

A mai napon újabb két mérkőzéssel folytatódik a brazíliai labdarúgó világbajnokság. A nyolcaddöntőben a mai napon elsőként a végső sikerre is esélyesnek tartott Argentína lép pályára, ellenfele Svájc lesz. A párharc esélyese a papírforma alapján a dél-amerikaiak, ám ha a Shaqiri, Josip Drmic kettős úgy játszik, ahogy Honduras ellen, akkor Messiéknek komoly meglepetésben lehet részük.

Persze ha csak az egyéni képességeket nézzük, akkor Argentínának simán kellene hoznia a mérkőzést, ráadásul a dél-amerikaiak legutóbbi 17 világbajnoki mérkőzésükből 16-ot megnyertek. Svájc sem panaszkodhat persze, igaz Ottmar Hitzfeld együttese legutóbbi hat mérkőzéséből maradt majdnem veretlen, öt győzelem áll a neve mellett. Annyi bizonyos, hogy gólgazdag mérkőzésre számíthatunk, hiszen Argentína legutóbbi hat vb-meccse 2.5-es gólátlagot hozott, míg Svájc hét meccséből hatot legalább két rúgott góllal zárt.

Ottmar Hitzfeld együttese a csoportkörben két győzelmet aratott, egyszer pedig kikapott, igaz ez utóbbi méretesre sikeredett, a franciák 5-2-re verték Shaqiriékat. Ezt a fiaskót leszámítva Svájc magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe, Honduras ellen viszont már kiválóan működött a Shaqiri-Drmic páros.

Argentína számára talán kedvezőbb a klíma, az viszont intő jel lehet a számukra, hogy borzasztóan függ a csapat a kapitány, Lionel Messi játékától. A Barcelona zsenije a csapat hat góljából négyet jegyez, rajta kívül csak Rojo tudott betalálni, a maradék egy pedig öngól volt. Alejandro Sabella ráadásul nem számíthat Sergio Agüero játékára sem, a Manchester City támadója megsérült, így nem játszhat Svájc ellen.

A fogadóirodák argentin győzelmet várnak, a dél-amerikaiak sikeréért mindössze másfélszeres pénzt fizetnek, míg Ottmar Hitzfeld együttesének esetleges győzelme 7.5 szeres pénzt ér.

(Fotó:1.skysports.com)