Jump to content

Madridban köthet ki a harapós Suárez

2014. 06. 29. 21:42

Lapértesülések szerint a Real Madrid bejelentkezet a Liverpoolnál Luis Suárezért. A CaughtOffside internetes szaklap úgy tudja, hogy a királyi gárda nem kevesebb, mint 90 millió fontot kínál a 27 éves támadóért, akit négy hónapra mindennemű futballhoz köthető tevékenységtől eltiltottak, miután az Uruguay-Olaszország világbajnoki csoportmérkőzésen megharapta Giorgio Chiellinit.

A CaughtOffside szerint Florentino Perez a játéktudása mellett a marketingértéke miatt is szeretné csapatában tudni Suárezt, még annak ellenére is, hogy jelenleg a hirdetők nem feltétlenül tartják a legjobb reklámhordozónak a góljai mellett a harapásairól is elhíresült játékost. Szakértők szerint ugyanakkor Perez nem csak a marketingértéket, de Cristiano Ronaldo pótlását is látja Suárezben. A 29 éves portugál játékos már a világbajnokságon sem tudott teljes értékű munkát végezni, játékán is látszott, hogy nincs rendben, nem egészséges. A hírek szerint operáció vár rá, Suárez érekzése pedig elősegítené azt, hogy ne kelljen siettetni a visszatérését, megfelelően el tudná végezni a rehabilitációt.

Természetesen Carlo Ancelotti sem lenne Suárez érkezése ellen, amin nem is nagyon lehet csodálkozni. Ugyan ki ne állna fel egy olyan csapattal, amelynek a támadó szekciója bal oldalon Gareth Bale-t, középen Luis Suárezt, jobb oldalon pedig Cristiano Ronaldót tudja magáénak.

Az egyelőre még nem ismert, hogy a Real Madrid honnan teremtené elő a 90 millió fontot, az ugyanis biztos, hogy a Liverpool nem hajlik olyan megegyezésre, amely játékosokat vagy játékjogokat foglal magában, az angolok pénzt akarnak. Nem csoda, hiszen Brendan Rodgers alaposan meg akarja erősíteni csapatát, hogy újra harcban legyenek a bajnoki címért. Suárezt egyelőre még nem tudni, hogy kivel pótolná Rodgers, ám nem lesz könnyű dolga, ugyanis az uruguay-i nem csak gólkirály lett a PL legutóbbi idényében, de ő adta a második legtöbb gólpasszt is.

A Liverpool 2011-ben 22.8 millió fontért vásárolta meg Suárezt az Ajaxtól, ez idő alatt az uruguayi csatár 133 mérkőzésen 82 gólt szerzett a Vörösök mezében.

(Fotó:101greatgoals.com/football365.com/bleacherreport.com)