Jump to content

VB 2014: Kolumbia fél lábbal a 16 között

2014. 06. 19. 20:22

A kolumbiai válogatott rendkívül izgalmas mérkőzésen 2-1-re nyert Elefántcsontpart ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, a második forduló csütörtöki nyitómérkőzésén. A dél-amerikaiak amennyiben Görögország ma este nem kap ki a japánoktól, 1990 után először jutnak be a legjobb 16 közé egy világbajnokságon.

Két olyan csapat találkozott egymással a c-csoport második körében, amely egyaránt győzelemmel zárta az első felvonást. Óriási iramban kezdődött a találkozó, az elején főként a kolumbiaiak akarata érvényesült, ennek ellenére az elefántcsontpartiak sem adták fel a támadás lehetőségét. A játékrész hajrájában az afrikaiak vették át az irányítást, de gól nem született.

A fordulás után a dél-amerikai csapat magasabb fokozatra kapcsolt, ennek eredményeképpen a 64. percben a görögök ellen is eredményes James Rodriguez Cuadrado szöglete után fejjel szerzett vezetést. Az elefántcsontpartiak ezt követően túlságosan is kinyíltak, és ezt könyörtelenül ki is használták a kolumbiaiak: hárman iramodtak meg az ellenfél kapuja felé, Gutierrez tökéletesen ugratta ki Quinterót, aki tíz méterről a kapuba passzolt (2-0).

Az afrikaiak nem estek össze, és Gervinho fantasztikus szólója után a 73. percben szépítettek, ezzel pedig újra nyílt lett az összecsapás. Az elefántcsontpartiak hatalmas hajrába kezdtek, az utolsó tíz percre szinte a kapujuk elé szegezték riválisukat, de újabb gólt már tudtak szerezni.

A kolumbiaiak ezzel szinte biztosan bekerülnek a legjobb 16 közé; ha a később kezdődő japán-görög találkozón döntetlen születik, akkor már a záróforduló előtt továbbjutnak.

C csoport, 2. forduló:

Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1 (0-0)

Brazíliaváros, 65 ezer néző, v.: Howard Webb (angol)
gólszerzők: Rodriguez (64.), Quintero (70.), illetve Gervinho (73.)
sárga lap: Zokora (55.), Tiote (90.)