Jump to content

VB 2014: Izgalmas meccsen holland győzelem az ausztrálok ellen

2014. 06. 18. 20:27

Második mérkőzését is megnyerte a holland válogatott a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon: Louis van Gaal együttese a B csoport második fordulójának szerdai nyitómérkőzésén, fordulatos összecsapáson, 3-2-re győzött az ausztrál csapat ellen. A hollandok még azért nem érezhetik teljesen biztonságban magukat, ám amennyiben Chile ma este pontot szerez a címvédő spanyolok ellen, akkor Robbenék már a legjobb 16 között tudhatják magukat.

Elképesztő fordulatos és izgalmas mérkőzést játszott egymással Hollandia és Ausztrália válogatottja. A hollandok a mérkőzés elején nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél betömörülő védelmével, Cahillék jól szűkítették a területeket, kiválóan akasztották meg a holland támadásokat. Ennek ellenére Arjen Robben góljával a 20. percben mégis Hollandia szerezte meg a vezetést, ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis szinte fordulásból az ausztrálok egyenlítettek, Cahill egy átívelést kapásból vágott a holland kapuba, meglőve élete gólját.

A játékrész végén is az ausztrál támadó volt az egyik főszereplő, igaz, negatív értelemben, ugyanis a Bruno Martins Indivel elkövetett szabálytalanságát követően a holland védőt hordágyon, nyakmerevítőben kellett levinni a pályáról. Cahillnek ez volt a második sárga lapja a tornán, így a spanyolok elleni utolsó csoportmérkőzésen nem számíthat rá az ausztrál szövetségi kapitány. A szünetet követően újabb gyors gólváltás következett: ezúttal az ausztrál szereztek vezetést Mile Jedinak büntetőjével, négy perccel később pedig Robin van Persie - aki Cahillhez hasonlóan sárga lapot kapott, így nem játszhat az utolsó csoportmérkőzésen a chileiek ellen - egyenlített.

A hollandok ezután átvették a kezdeményezést, mégis az ausztrálok rontottak ziccert, amiért rögtön büntettek a hollandok: a csereként beállt Memphis Depay távoli lövését bevédte az ausztrál kapus, így - bár voltak még a végén helyzetek, leginkább holland részről - de kialakult a 3-2-es végeredmény. Depay amúgy a holland válogatott történetének legfiatalabb világbajnoki gólszerzője lett a maga 20 évével.

B csoport, 2. forduló:

Hollandia-Ausztrália 3-2 (1-1)
Porto Alegre, 41 ezer néző, v.: Dzsamel Hajmúdi (algériai)
gólszerzők: Robben (20.), van Persie (58.), Depay (68.), illetve Cahill (21.), Jedinak (54., 11-esből)
sárga lap: van Persie (47.), illetve Cahill (43.)

(Fotó:sbnation.com)