Jump to content

Vb 2014: Megszületett az első gól nélküli döntetlen

2014. 06. 17. 06:28

A brazíliai világbajnokság 13. mérkőzésén megszületett az első gól nélküli döntetlen: az iráni és a nigériai válogatott 0-0-ra zárt az F csoportban. Az irániak az argentinokkal, a nigériaiak pedig Bosznia-Hercegovina válogatottjával játszanak szombaton.

Tizenhat év elteltével arathatta volna első győzelmét világbajnokságon mindkét együttes, mivel legutóbb 1998-ban nyert mindkettő. Az irániak az amerikaiakat ellen nyertek egy igazán pikáns mérkőzést a franciaországi torna csoportkörében, míg a nigériaiak a spanyolokat és a bolgárokat tudták legyőzni.

A nigériaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, igyekeztek támadásokat vezetni, helyzeteket is kialakítottak, miközben az irániak egyértelműen védekezésre rendezkedtek be, egy-egy ellentámadásuk pedig jobbára a középpályán elhalt. Az Afrika-bajnok diktálta a tempót, az ázsiai együttes kivárásra játszott, de csak egyetlen komoly gólszerzési lehetősége akadt egy szögletet követően. A félidő nagy részében mezőnyjáték folyt, gól nem született.

A második 45 percre tovább esett a játék addig sem magas színvonala, sok hibával futballoztak a csapatok, alig-alig volt kidolgozott és végigvezetett támadás. Nagy gólhelyzet nem alakult ki egyik oldalon sem, így igazságos döntetlen született, még azzal együtt is, hogy a nigériai csapat valamivel többet tett a győzelemért.

F csoport, 1. forduló:
Irán-Nigéria 0-0
Curitiba, Baixada Aréna, 38 000 néző, v.: Carlos Vera (ecuadori)
sárga lap: Timotijan (75.)