Jump to content

VB 2014: Drogbáék hátrányból nyertek Japán ellen

2014. 06. 15. 07:55

Elefántcsontpart válogatottja szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Japán csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának nyitófordulójában. Az ázsiaiak Honda Keiszuke révén váratlanul vezetést szereztek a 15. percben, de Elefántcsontpart Wilfried Bony fejesével a 64. percben egyenlített, majd két perccel később Gervinho fejesgóljával a győzelmet is kivívta.

A mérkőzést az afrikaiak kezdték nagyobb elánnal, mégis az első negyedóra végén a japánok szereztek vezetést ráadásul midnezt az első valamire való helyzetükből tudták megtenni Honda nagyszerűen vett át egy lebdát, becsapta Yaya Tourét, majd 14 méterről a rövid felső sarokba bombázott (0-1).

Ezt követően is Elefántcsontpart irányította a játékot, sorra vezette az akciókat, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor egyenlít, azonban a szünetig nem sikerült betalálnia az önfeláldozóan védekező japánok kapujába.
A narancsmezes gárda nem tudta átmenteni lendületét a folytatásra, így viszonylag eseménytelenül telt a második félidő eleje. Változást ki más, mint a csereként beállt Didier Drogba hozott, akinek beállása után két perc sem kellett ahhoz, hogy az afrikai csapat megfordítsa a mérkőzést.

A 64. percben először Aurier adott középre jobbról, a középen érkező Bony pedig 7 méterről előrevetődve a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-1), majd a 66. percben ismét Aurier csavarta a labdát középre jobbról, ezúttal pedig az ötös vonalán álló Gervinho fejelte a labdát a rövid sarokba (2-1).

Elefántcsontpart megérdemelten nyert, de hasonló gyenge kezdést még egyszer nem engedhet meg magának. Az afrikai gárda csütörtökön az első fordulóban szintén diadalmaskodott Kolumbiával, míg Japán a hozzá hasonlóan vesztes Görögországgal találkozik a második körben.

C csoport, 1. forduló:

Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1)
Recife, Pernambuco Aréna, 46 000 néző, v.: Enrique Osses (chilei)
gólszerzők: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (15.)
sárga lap: Bamba (54.), Zokora (58.), illetve Josida (23.), Morisige (64.)

(Fotó:colorfulworldcup.com)