Jump to content

A 2014-es vb sztárjai lehetnek: Luis Suárez

2014. 06. 12. 10:39

A mai napon kezdetét veszi a brazíliai labdarúgó világbajnokság, mégpedig a házigazda válogatottjának horvátok elleni mérkőzésével. A hátralévő időszakban megpróbálunk mindent megosztani az olvasókkal, ami a tornával kapcsolatos. Tegnap megkezdett sorozatunkat is folytatjuk, melyben a vb lehetséges sztárjait mutatjuk be, ezúttal Luís Suárezt.

Suarez már a négy évvel ezelőtti dél-afrikai világbajnokságon is sztárjátékosnak számított, ám a brazíliai seregszemlére már a legnagyobbak egyikeként érkezett. A 27 éves támadó elképesztő szezont tudhat maga mögött, a bajnokságban 33 mérkőzésen 31 gólt szerzett, amelynek köszönhetően természetesen gólkirály lett, ráadásul beállította Alan Shearer és Cristiano Ronaldo Premier League-rekordját. Ezzel a teljesítménnyel Ronaldóval holtversenyben ráadásul az élen végzett az európai Aranycipőért folytatott versengésben is.

Fájó pont volt ugyanakkor a csatárnak, hogy a Vörösök az utolsó fordulókban fontos pontokat hullajtottak el, így a Manchester City mögött végül másodikként végeztek a Premier League bajnoki versenyfutásában. Suárez nemcsak klubjában, hanem a válogatottban is alapember, ráadásul a világbajnoki selejtezőkön 11 góljával a holland Robin van Persie-vel és a belizei Deon McCaulay-jal holtversenyben a legeredményesebb játékosnak bizonyult.
Suárez vb-szereplésének egyik legérdekesebb pillanata az angolok elleni csoportmérkőzés lehet, ugyanis számos csapattársával, valamint Premier League-riválisával nézhet majd farkasszemet.

A támadó az előző világbajnokságon igazolta klasszisát, többek között az ő remeklésének és három góljának köszönhetően lett negyedik Uruguay. Emellett a dél-afrikai torna egyik legemlékezetesebb jelenetének főszereplője volt, ugyanis a Ghána elleni negyeddöntő hosszabbításának utolsó percében kézzel mentett a gólvonalon. Emiatt ugyan kiállították, de megmentette csapatát a kiesést jelentő góltól, mivel a büntetőt kihagyta Asamoah Gyan, majd a büntetőpárbajt Uruguay nyerte. (Fotó:sportsillustrated.com/football365.com)