Jump to content

Ez lehet Van Gaal manchesteri kezdője

2014. 06. 04. 12:25

A csalódást keltő szezon után a Premier League-ben szereplő Manchester Unitednél drasztikus változások várhatók. A keretből több eddig meghatározó, ám kiöregedő játékostól vesznek, vagy már vettek búcsút az Old Traffordon. A legnagyobb változás természetesen, hogy a világbajnokság után Louis van Gaal veszi át a csapat irányítását, aki a hírek szerint nagybevásárlást tarthat. A külföldi sajtó már szinte látja is a holland kezdőcsapatát, melyet ezúttal mi is megmutatunk.

Van Gaal a hírek szerint a kapuban nem változtatna, nincs is rá semmi oka. Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor David de Gea szereplése volt szinte az egyetlen pozitívum a Vörös Ördögökkel kapcsolatban a bajnoki évad során. A 23 éves portás helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben.

A védelem Van Gaalnal az alábbiak szerint alakulna. Phil Jones, aki David Moyes alatt nem tudott berobbanni és megvetni a lábát a kezdőben a hírek szerint bizonyítási lehetőséget kap, a holland amúgy is előszeretettel szerepelteti a fiatalokat. Párja a bal oldalon Luke Shaw lehetne, ám őt még meg kell szereznie a manchesterieknek a Southamptontól. Shaw 18 éves, ám tagja az angolok vb-keretének, óriási tehetség, aki már bizonyított is a Premier League-ben, nem véletlenül állnak érte sorba. Miután Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is elhagyja az Álmok Színházát a nyáron, kell egy középső védő, a poszt várományosa pedig Jonny Evans lehet. Ott van még Jones és Chris Smalling is, ám többek szerint a feladatot Evans tudja megoldani a legjobban. A hírek szerint jön Matts Hummels a Dortmundból, ám aki taktikai érzékével és tapasztalatával segítségére lehet a fiataloknak. A kérdés, hogy valóban jön-e.

Elérkeztünk a középpályához, ahol William Carvalho a holland mester legújabb kiszemeltje. A lisszaboni érkezését biztosra veszik, aminek örülhetnek Manchesterben, ugyanis az előző szezonban sem Cleverley, sem Carrick, sem Fletcher, Fellaini pedig pláne nem kápráztatta el a szurkolókat a teljesítményével. Michael Carricknek ettől még helye van a kezdőben, akin Carvalho érkezésével kisebb lenne a nyomás, jobban tudná irányítani a játékot középpályáról.

A szélre, annak is a jobb oldalára a hírek szerint Yevhen Konoplyanka érkezik a Dnipro Dnipropetrovsk csapatától 12 millió font fejében, miután sem Marco Reus, sem Arjen Robben megszerzésére nincs esélye Van Gaalnak.

Középen elől Juan Mata helye megkérdőjelezhetetlen, aki Moyes alatt csak szenvedett, főleg akkor amikor a szélre rakta a skót szakember.

Elől a Wayne Rooney, Robin van Persie kettős ontja majd a gólokat jó esetben, előbbi kissé hátravontabban, míg a holland klasszikus ékként.

A Manchester United képzeletbeli kezdőcsapata tehát így fest, ám ahhoz, hogy ebből realitás legyen, a tulajdonosoknak jó mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a nyáron.