Jump to content

Nagy mozgás várható a Premier League-ben

2014. 05. 27. 14:31

A Bajnokok Ligája döntőjével lezárult többé kevésbé a nemzetközi labdarúgó klubidény, a játékosok közül azok, akik válogatottak, rövid pihenő után megkezdik felkészülésüket a közelgő világbajnokságra, míg a többiek jól megérdemelt szabadságukat kezdik meg. Természetesen ilyenkor aktivizálják magukat az ügynökök és a klubok, és megkezdődik a harc a legjobbak leigazolásáért. Ezúttal a Premier League-ben csapatot váltó, vagy oda igyekvő játékosok névsorát vettük górcső alá a The Telegraph segítségével.

A Liverpool együttese rég nem látott kiváló szezont produkált, Steven Gerrardék az utolsó fordulóig versenyben voltak a bajnoki címért, ám végül a Manchester City befutója jobban sikerült. Brendan Rodgers jövőre már nem elégedne meg az ezüstéremmel, ezért a csapat gyökeres átalakítását tűzte ki célul. A sikeredző több játékosnak is búcsút int, ám természetesen hozna is újakat. Az egyikük a Porto védekező középpályása, a brazil Fernando, aki azonban a hírek szerint sokkal inkább választaná a Manchester City-t, igaz utóbbinak ki kell vásárolnia szerződéséből, melyet januárban hosszabbítottak meg a felek.

A City úgy tűnik, megerősítené a védősorát is, méghozzá a francia Eliaquim Mangala megszerzésével. A 23 éves játékos kiváló szezont tudhat maga mögött, nem véletlenül keltette fel a City vezetőinek figyelmét. Ugyanakkor 30 millió fontos ára még az „újgazdag” City-vezetőségnek is gondot jelenthet, talán éppen ezért rendeznek kiárusítást idén nyáron.

Adam Lallana azonban tényleg Liverpoolban köthet ki, a Southampton középpályása remek szezonja után szinte válogathat az ajánlatok között. A válogatott játékos a hírek szerint még a vb előtt aláírhat a Liverpoolhoz, amelynek középpályás sora így még félelmetesebb lehet. A hírek szerint a Southampton 25 millió fontot akar a Lallanaért, a Vörösök azonban 20 millió felé nem nagyon mennének, ám a beszámolók szerint mindkét fél hajlik a kompromisszumra.

Folytatása következik...

(Fotó:The Telegraph)