Jump to content

Menesztették Bernd Storckot

2017. 10. 18. 10:05

A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi bejelentése szerint közös megegyezéssel szerződést bontott Bernd Storckkal, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, aki a sportigazgatói posztról is, – tehát valamennyi munkaköréből – távozik.

 

 

Az MLSZ tájékoztatása szerint az elnökség „jóváhagyólag elfogadta” a szerződésbontást, egyúttal felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány kijelölése érdekében. A válogatott november 10-én Luxemburgban, majd 14-én hazai pályán Costa Rica ellen játszik barátságos mérkőzést. A szoros határidőre tekintettel az sem elképzelhetetlen, hogy a szövetség erre a két mérkőzésre megbízott szakembert kér fel.
 
 
Az MLSZ vezető testülete elismerését és köszönetét fejezte ki a két és fél évig Magyarországon dolgozó Bernd Storcknak, mivel "a gyengébb záró időszak ellenére az elmúlt három évtized legtöbb nemzetközi sikerében közreműködő szakvezetőnek mondhatja magát a labdarúgó-szövetségben".

Bernd Storck két és fél éve Magyarországon

Bernd Storckot 2015 márciusában bízta meg az MLSZ az utánpótlás sportigazgatói feladatkör ellátásával, nem sokkal később az U20-as válogatott edzője lett, azon a nyáron az új-zélandi korosztályos világbajnokság nyolcaddöntőjéig jutott a csapattal. 2015 júliusában őt választották Dárdai Pál utódjának a magyar válogatott élére, vezetésével – a norvégok elleni pótselejtezőn keresztül – sikerült kiharcolni a részvételt a 2016-os Európa-bajnokságon, egy 44 éve tartó átkot megtörve ezzel. A franciaországi tornán csoportelsőként jutott tovább a magyar csapat, de a nyolcaddöntőben a belga válogatott túl nagy falatnak bizonyult.

A 2018-as világbajnokság selejtezőjében már nem sikerült megismételni a korábbi sikereket, a válogatott Portugália és Svájc mögött a B csoport harmadik helyén végzett. Mégsem ez, hanem a gyengébb eredmények (döntetlen Feröeren, vereség Andorrában) és a mutatott játék okozták a kapitány vesztét, aki a októberre a szurkolók bizalmát is elvesztette.

Az MLSZ 2017 júniusában, az Andorrától elszenvedett 1–0-s vereség után még megerősítette posztján Bernd Storckot, most, négy hónappal később mégis megköszönték a munkáját.

Storck 2015 júliusa és 2017 októbere között 21 mérkőzésen vezette a magyar válogatottat, 6 győzelmet, 7 döntetlent és 8 vereséget ért el a csapattal, amely az irányítása alatt 24 gólt szerzett, 30 gólt kapott és mérkőzései 28,6%-át nyerte meg.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti, atv.hu, mlsz.hu/ Fotó: MTI)