Jump to content

NB I - Tovább tart a Honvéd nyeretlenségi sorozata

2017. 09. 30. 23:29

A Budapest Honvéd hazai pályán kikapott a Vasastól a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén. Ezzel a címvédő csapat már öt forduló óta nyeretlen, a Vasas viszont - amelynek a Haladás elleni, múlt heti mérkőzése félbeszakadt a Szusza Ferenc Stadion világításának meghibásodása miatt - magabiztos győzelmével a negyedik helyre jött fel.

Egy szép akció pontos lezárásával viszonylag gyorsan vezetéshez jutott a Vasas. Nem sokkal később a sérült Burmeister helyére a vendégeknél Vaskó állt be, aki pár másodperc elteltével egy szögletnél büntetőt hozott össze a Honvédnak. A Lanzafame által elvégzett 11-est azonban Kamenár kivédte. Összességében többet birtokolta a labdát a Honvéd, és több helyzetet is dolgozott ki, de a pihenőre mégis Vasas-vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Vasas: előbb Remili lőtt a kapuba egy szép kiugratás után, majd Gaál közelről volt eredményes szögletet követően. A Honvéd ezután is aktív volt, vezetett ígéretes támadásokat, de egy kivételével nem tudott élni a lehetőségeivel. Remili Mohamed a ráadásban a harmadik gólját is megszerezte, a Vasas pedig jó helyzetkihasználása miatt megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Budapest Honvéd-Vasas FC 1-4 (0-1)

Bozsik Stadion, 2522 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (15., 49., 93.), Gaál (52.)

sárga lap: Kamber (86.), Eppel (67.), illetve Vaskó (20.), Benes (31.), James (65.), Kulcsár (88.), Kamenár (89.)

kiállítva: Kamber (86.)

Honvéd:
Gróf - Bobál D., Lovric (Danilo, 61.), Kamber, Latifu - Gazdag, Nagy, Banó-Szabó, Holender - Eppel, Lanzafame

Vasas:
Kamenár - Burmeister (Vaskó, 20.), James, Benes - Szivacski, Berecz, Vida, Ristevski - Kulcsár (Pavlov, 88.), Gaál (Ádám, 92.), Remili

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)