Jump to content

Storck: Nem én vagyok a fontos, hanem a magyar futball

2017. 08. 31. 09:58

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint sikerült elvégezniük a tervezett munkát, így a magyar labdarúgó-válogatott felkészülten várja a csütörtöki, lettek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzést. A jövője miatt nem aggódik, hiszen elmondása szerint az a fontos, hogy a magyar futball és a válogatott tovább tudjon haladni azon az úton, amin már elindult.

 
 
 
A német szakember a Telkiben tartott szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, rendkívül jó benyomása van a játékosok erőnlétét illetően, továbbá a csapat hangulata is teljesen más, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ami nagyban köszönhető annak, hogy sokan visszatértek a nemzeti együttesbe sérülésük után.

„Tudjuk, mire számíthatunk. Az 5-3-2-es felállás és a defenzív játék az Európa-bajnok portugáloknak is nehézséget okozott, ahogy a lettek gyors kontrajátéka is” – mondta Storck. Hangsúlyozta: fontos a csütörtöki meccs, mert nagyon nagy elismerés, hogy az andorrai kudarc ellenére telt ház lesz, ami a múltbéli sikereknek szól.

Hozzátette, úgy érzi, a játékosok alig várják, hogy pályára léphessenek és bizonyíthassanak.

Az Andorra elleni vereséget követően a német szakember Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével is találkozott, s bár akkor felajánlotta a lemondását, azt nem fogadták el, kapott egy második esélyt. Ezért a mostani két mérkőzésen vélhetően az MLSZ is feszülten figyeli a válogatott teljesítményét, így adta magát a kérdés, nem gondolja-e, hogy a jövője szempontjából a lettek elleni egy kiemelten fontos találkozó?

„Én ebből teljesen kivonom magam, ahogy eddig is. Itt most az a fontos, hogy a magyar futball és a válogatott tovább tudjon haladni azon az úton, amin már elindult. Nem én vagyok itt az előtérben. Az együttesre koncentrálunk, a játékosok a legfontosabbak. Persze én is része vagyok ennek a csapatnak, de nem rám kell figyelni, hanem rájuk. Mindenkinek nagyon fontos, hogy jól sikerüljön ez a két mérkőzés és a szurkolók is elégedettek legyenek” –hangzott Storck válasza.
 

Gulácsi Péter arról beszélt, hogy ezúttal kevés idő állt rendelkezésükre, érdemben kedden edzettek együtt először, mert sokaknak regenerálódni kellett a hétvégi mérkőzések után.

„A kinti meccsen megérdemelten nyertünk. Ugyan volt helyzetük a letteknek is, de többnyire eladott labdából és kontrából voltak veszélyesek. Éppen ezért most többet fogjuk birtokolni a labdát, labdavesztés után pedig gyorsan meg kell akadályozni a kontrát” – mondta az RB Leipzig kapusa.
 

A válogatottba két év után újra meghívott Varga Roland kijelentette, a három pont megszerzése a cél. A ferencvárosi játékos Storcknál először van a nemzeti együttesben, de jó megérzései vannak pályára lépését illetően.

Csütörtökön 20.45-kor a Groupama Arénában kezdődik a magyar-lett mérkőzés, amelyen a hazai keretből Márkvárt Dávid nem lesz bevethető.

A magyarok hat forduló után hét ponttal a világbajnoki selejtezőcsoportjuk harmadik helyén állnak. Reális esély már nincs a továbbjutásra, a százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakkal szemben ugyanis 11, míg az Európa-bajnok portugálokkal szemben nyolc pont a hátrány. A hatosból az első kijut a jövő évi, oroszországi vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Gulácsi - Bese, Guzmics, Kádár, Korhut - Elek Á., Nagy Á. - Dzsudzsák, Varga R., Stieber Z. - Szalai
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)