Jump to content

A letteknek a jövőépítés, a magyaroknak a három pont a cél

2017. 08. 31. 10:37
A magyar labdarúgó-válogatott számára a három pont megszerzése és az Andorra elleni vereség feledtetése, a letteknek pedig a jövőépítés a legfőbb cél csütörtök este a Groupama Arénában.
 
 
Aleksandrs Starkovs, a lett labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya harmadszor próbálja meg újjáépíteni a nemzeti csapatot, amely egy éve 1–0-ra győzött Andorrában, azóta viszont ötször kikapott a vb-selejtezősorozatban.

„Minden edző nehéz pillanatban veszi át a csapatot, nekem is az a szerepem, hogy újra segítsek a lett együttesen. Szeretnék helyes döntéseket hozni, ami eddig jól működött, azt megtartani, továbbá célom a fiatal tehetségek beépítése a válogatottba. A magyarok sikerei is a helyes döntéseknek köszönhetőek" – nyilatkozta a szakember a csütörtök esti összecsapást megelőzően.

A 23 fős lett keret elsősorban a Jelgavára, a Riga FC-re és a lengyel bajnokságban szereplő légiósokra épül.

A magyar válogatottal kapcsolatban kijelenthető, mindenki győzelmet vár Bernd Storck szövetségi kapitány csapatától a csütörtök esti összecsapáson. A közvéleményben élénken él még a júniusi Andorra elleni vereség, melyet igyekszik feledtetni és kijavítani a nemzeti együttes.

„Mindenkinek nagyon fontos, hogy jól sikerüljön ez a mérkőzés. Tudjuk, hogy nagy az érdeklődés a csütörtöki és a vasárnapi találkozó iránt is. Szeretnénk olyan eredményt elérni mindkét mérkőzésen, hogy azzal a szurkolók is elégedettek legyenek. Jó érzéseim vannak, a játékosaink jól felkészültek" – mondta Bernd Storck, majd hozzátette, ő is és a szurkolók is azt várják el a csapattól, hogy támadjon és folyamatos veszélyt jelentsen a lettek kapujára.

A Ferencváros támadója, a bajnokságban remek formában játszó Varga Roland két esztendő után került ismét a válogatott keretbe és reméli, élni tud a lehetőséggel.

A Magyarország–Lettország világbajnoki selejtezőmérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti csütörtök este 20 óra 45 perctől.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)