Jump to content

Indulhat a menetelés!

2017. 06. 29. 08:37

Legutóbb öt esztendővel ezelőtt jutott el magyar csapat valamelyik európai kupasorozat főtáblájára. 2012-ben a Paulo Sousa irányította Videoton az Európa Liga csoportköréig három párharcot nyert meg. A portugál szakember akkor már egy éve dolgozott Székesfehérváron, míg a jelenlegi vezetőedzőnek, Marko Nikolicnak csupán három hete volt arra, hogy felkészítse a csapatot a máltai Balzan elleni selejtezőre.

Juhász Roland elmondása szerint a szerb tréner határozottan számonkéri a csapaton azt, amit elvár. „Azt gondolom, hogy a rövid idő ellenére elég jól állunk.”

A Ferencváros hat új játékossal készül a lett Jelgava ellen. A zöld-fehérek tavaly egyetlen párharcot sem nyertek a Bajnokok Ligája selejtezőjében, rögtön kiestek egy albán csapattal szemben. Ugyan a szezon végén megnyerték a Magyar Kupát, Thomas Doll láthatóan elégedett volt a kerettel, hiszen a kapusposzt kivételével minden csaparészre igazoltak. 

Közülük Dibusz Dénes, a Fradi kapusa Priskin Tamást és Lovrencsics Balázst emelte ki, akik szerinte nagy segítségére lehetnek a megújult alakulatnak. „Ahogy látom az elmúlt hetekben, erősödtünk támadóposzton. Bízom benne, hogy ez a gólok számában is meg fog mutatkozni.”

A Vasas 17 évvel ezelőtt szerepelt utoljára nemzetközi kupaporondon és egy megnyert selejtezőmérkőzést követően az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Jelenlegi ellenfelükről, a Beitar Jeruzsálemről vannak friss emlékeik az angyalföldieknek, a két csapat ugyanis felkészülési mérkőzést játszott még a sorsolás előtt Telkiben, ahol a Vasas nyert 2–1-re. A párharc Izraelben kezdődik, ráadásul egy korábbi büntetés miatt nem lesznek szurkolók a lelátón.

Hangya Szilveszter véleménye szerint a zárt kapu a Vasast segíti.

„Nyugodtabban tudunk majd játszani, nem lesznek szurkolók, akik esetleg bele tudnák hajszolni őket egy-két támadásba. Nem tudom, milyen eredményt írnék alá, de óriási lépés lenne a továbbjutás felé, ha gólt szereznénk” – nyilatkozta a védő az M4 Sportnak.
 
Az Európa Ligában szereplő magyar csapatok csütörtöki mérkőzéseit élőben láthatják a közmédia csatornáin. A Vasas jeruzsálemi fellépését az m4sport.hu közvetíti 18:45-től. Ezzel egy időben a Duna Worldön lesz látható a Ferencváros-Jelgava összecsapás, 20:45-től pedig jön a Videoton meccse szintén a Duna Worldön.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)