Jump to content

Történelmet írhat szombaton a válogatott

2017. 03. 22. 10:46

Szombaton világbajnoki selejtezőn Portugália ellen lép pályára a magyar válogatott. Bernd Storck együttese történelmet írhat az Európa-bajnoki címvédő ellen, ugyanis idegenben a magyar nemzeti csapat még soha sem győzte le a portugálokat. 

Március 25-én Lisszabonban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőmérkőzésen Portugália legjobbjai ellen. Az összecsapás előtt összegyűjtöttünk egy rövid statisztikát, miként alakultak a magyarok eddigi mérkőzései a luzitánok ellen.

A két válogatott eddig 11-szer találkozott egymással, a statisztika azonban nem túl kecsegtető a magyarok számára: nulla győzelem és négy döntetlen mellett hét vereséget könyvelhettek el hazánk válogatottai.

Az első mérkőzést 1926 decemberében játszotta egymás ellen a két nemzet, a barátságos találkozó 3-3-as végeredménnyel zárult. Négyszer találkozott még tét nélküli összecsapáson a magyar és a portugál válogatott, két döntetlen és két vereség volt a mérleg.

Az 1966-os világbajnokságon az Eusébio vezette Portugália 3-1-re legyőzte a Mészöly Kálmánt is soraiban tudó magyar válogatottat.

1998-tól 2009-ig nem sok babér termett a magyaroknak, két világbajnoki és két Európa-bajnoki selejtezőn is vereséggel kellett elhagyniuk a pályát, azonban jött a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, ahol egy fantasztikus 3-3-as döntetlennel a csoport élén végeztek Bernd Storck fiai.

Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo válogatottaik leggólerősebb játékosai közé tartoznak két-két góljukkal az egymás elleni statisztikákat figyelembe véve.

Remélhetőleg az 1926-os és 2016-os 3-3-as döntetlennel keretbe zárta a magyar csapat ezt a nem túl eredményes időszakot és március 25-én, a lisszaboni Estádio da Luz Stadionban megszerzi első győzelmét Portugália legjobbjai ellen.

Az összecsapást március 25-én, 20 óra 45 perctől élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

 

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)