Jump to content

Juhász még nem mondott le a második helyről

2015. 09. 08. 12:45

Juhász Roland szerint még van esély arra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott eléri az automatikus Európa-bajnoki részvételt jelentő második helyet Eb-selejtezőcsoportjában.

"Megtanultunk védekezni, de ennek a támadásban fizettük meg az árát" - nyilatkozta a Digisport Reggeli Start című műsorának a védő, aki sérülés miatt hiányzott az északírek elleni, 1-1-es döntetlennel zárult hétfői idegenbeli találkozóról. - "Nehéz leírni, milyen állapotban voltam az északír meccs végén."

"Hiába mondják, hogy magyaros gólt kaptunk, ez egyszerűen egy fegyelmezetlenség és figyelmetlenség eredménye volt" - utalt a hazaiak 93. percben szerzett találatára a 88-szoros válogatott hátvéd. - "Tudni lehetett, hogy az északírek erőssége a pontrúgás, mégis az utolsó pillanatokban zavar volt az emberek elosztásánál."

"Igen nagy árat fizettünk a hibáért. Kézben tartottuk a második félidőt, pedig előtte a védekezés nagyon sokat kivett a játékosokból" - értékelt Juhász, s hozzátette, a fáradtság ellenére a csapat tudott váltani, ám a kimerültség végül a késői góllal megbosszulta magát.

"Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, innentől hat pontra lesz szükségünk, hogy ne a pótselejtezős sorsoláson izguljunk. Én még nem mondtam le a második helyről" - elemezte a továbbjutási esélyeket a 32 éves játékos, aki kitért a pénteki, románok elleni mérkőzésen összeszedett sérülésére is:

"Megrázó volt pályafutásom egyik legnagyobb hangulatú mérkőzésén lesántikálni a pályáról. A sérülésem fél éve húzódik térdműtétem után, túl hamar szálltam be, itt lesz az ideje kipihenni a kisebb-nagyobb rásérüléseket, hogy a Videotonban és a válogatottban is száz százalékos legyek, már lehetőleg a feröeriek ellen is."

Juhász dicsérte a pénteki találkozón őt váltó, az északírek ellen pedig gólt szerző Guzmics Richárd remek játékát:

"Különösen örülök a két mérkőzésen mutatott kiváló teljesítményének, megérdemelte a korábbi, románok elleni hibája után."

(Forrás:sportrajongo.hu;MTI/Fotó:mti)