Jump to content

BL – A BATE nehéz mérkőzésre számít a Vidi ellen

2015. 07. 28. 08:45

A fehérorosz bajnok BATE Boriszov nehéz mérkőzésre számít kedden, amikor a Videoton FC otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. Alekszandr Jermakovics vezetőedző a székesfehérvári mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, nagy harcra készülnek a magyar bajnok elleni első találkozón, amelyen jó játékot vár csapatától.

A szakember szerint, az előző kör visszavágóján a Videoton kissé lebecsülte a walesi The New Saints gárdáját, de a fehérváriak játékából kitűnt, jóval nagyobb a tudásuk.

Mint ismeretes a BATE tavaly a DVSC-t búcsúztatta az utolsó percekben szerzett góllal, kisé szerencsés körülmények között. Alekszandr Jermakovics kérdésre válaszolva azt mondta, egy év telt el a Debrecen elleni párharcuk óta, ezúttal egy másik csapattal találkoznak, ezért annak már nincs jelentősége, ami tavaly történt.

Jermakovics a Videoton bajnoki botladozásával kapcsolatban kifejtette: nem számít, mi történik a magyar pontvadászatban, mert ez a Bajnokok Ligája, ami egy teljesen más szint. Szerinte ellenük a magyar csapat felszívja magát és magas színvonalú futballt fog játszani, de az eredményre nem kívánt tippelni.

A fehéroroszok középpályása, Alekszandr Volodko kiemelte, a BL-ben már nincs gyenge ellenfél. Igyekeznek a saját játékukat ráerőltetni a Videotonra és idegenben is megpróbálnak győzni, de gólt szerezni mindenképpen szeretnének.

A BATE az előző fordulóban az ír Dundalkot verte otthon 2-1-re, majd az idegenben játszott gól nélküli döntetlennel harcolta ki a harmadik körbe kerülést. A fehérorosz együttes tavaly – szintén a BL-ben - 1-0-ra kapott ki Debrecenben, majd a visszavágón az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert 3-1-re, s továbbjutott.

A Videoton a második körben a walesi TNS-t ejtette ki 2-1-es összesítéssel, igaz, a hazai pályán játszott visszavágón csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a továbbjutást érő gólt.A Vidi eddig az új tréner, a francia Bernard Cassoni vezetésével igen visszafogott teljesítményt nyújt, a bajnokságban pont és rúgott gól nélkül áll, a BL-ben pedig walesi riválisa ellen végtelenül gyenge játékkal rukkolt elő, igaz a továbbjutást így is ki tudta harcolni.

Amelyik együttes továbbjut a párharcból, a következő körben már a főtáblára jutásért futballozhat a BL-ben, míg a vesztes fél az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójában folytatja.

A keddi mérkőzés 20.30 órakor kezdődik, a visszavágót jövő hét szerdán rendezik.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti)