Jump to content

Doll harcos Fradit látott

2015. 07. 27. 11:40

Egy félidő alatt elintézte a Diósgyőrt a Ferencváros a labdarúgó NB I 2. fordulójának vasárnapi játéknapján, így továbbra is százszázalékos mutatóval vezeti a tabellát. A Fradi hazai pályán Nalepa, Leandro és Böde góljaival nyert, a mérkőzés után Thomas Doll azt emelte ki, hogy a fájdalmas EL-búcsú után csapata harcosan játszott, mert bizonyítani akart a szurkolóknak.

Thomsa Doll a Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Somalia, Gera - Varga R., Hajnal, Lamah - Böde összeállításban külde pályára csapatát a DVTK ellen.

A Ferencváros játékosain az első pillanattól kezdve lehetett érezni, hogy szeretnék kiengesztelni szurkolóikat a bosnyák Zeljeznicar elleni Európa Liga-búcsút követően. A zöld-fehérek szinte azonnal kapujához szegezték a Diósgyőrt és három gólt szerezve gyakorlatilag fél óra alatt eldöntötték az összecsapást.

A fordulást követően gyorsan szépített a vendégcsapat, ráadásul a hazaiak kissé könnyelműbbé váltak hátul, ezt kis híján kihasználták a diósgyőriek, de Grumic ordító helyzetben fölé lőtt. A folytatásban újra a Ferencváros akarata érvényesült, de nem tudta növelni előnyét, így az eredmény már nem változott.

"A kellemetlen, sikertelen csütörtöki napra ma megadtuk a megfelelő választ, egy ilyen eredmény után három-négy embert le szoktunk cserélni. Mégis, úgy gondoltam, hogy a tavalyi teljesítményt követően ez a csapat megérdemelt még egy esélyt - mondta Doll. - Nagyon szép kombinációkat dolgoztunk ki, sok helyzetünk volt, három nullra vezettünk a szünetben. A második félidőben elmulasztottuk a negyedik-ötödik-hatodik gólunkat. Ehhez megvoltak a lehetőségeink, de talán már páran elfáradtak a végére. A három pont mellett ezen a mérkőzésen számomra az volt a legfontosabb, hogy hogyan találunk magunkra, hogyan harcolunk, hogyan játszunk. Szerencsére megnyertük ezt a mérkőzést" - értékelte a találkozót a Ferencváros német szakvezetője a klub hivatalos honlapján.

Thomas Doll együttese sorozatban 22. bajnoki mérkőzésén nem kapott ki, legutóbb tavaly októberben, éppen a Diósgyőr otthonában szenvedett vereséget az élvonalban.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Ferencváros-Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)
Groupama Aréna, 6027 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Nalepa (4.), Leandro (23.), Böde (31.), illetve Barczi (54.)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti)