Jump to content

BL - A BATE ellen bizonyíthat a Videoton

2015. 07. 27. 11:25

Újra a BATE Boriszovot kell legyőznie a magyar bajnoknak ahhoz, hogy bejusson a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába. A Videoton kedden fogadja fehérorosz riválisát, amely tavaly ugyanebben a szakaszban a Debrecent búcsúztatta. A Vidi eddig visszafogott teljesítményt nyújtott, mert bár sikerrel vette az előző kör akadályát, a játéka messze nem volt meggyőző.

A székesfehérvári együttes a második körben a walesi TNS-t ejtette ki 2-1-es összesítéssel, igaz, a hazai pályán játszott visszavágón csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a továbbjutást érő gólt. A BATE az előző fordulóban az ír Dundalkot verte otthon 2-1-re, majd az idegenben játszott gól nélküli döntetlennel harcolta ki a harmadik körbe kerülést. A Videoton nem várhatja túl jó előjelekkel a BATE elleni összecsapás keddi első mérkőzését, Juhász Rolandék az NB I-ben eddig két forduló után pont és rúgott gól nélkül állnak a tabellán, a BL-selejtező előző körében pedig csak nagy nehézségek árán és finoman szólva is gyenge játékkal búcsúztatták a jóval szerényebb képességű játékosokból álló walesi riválist.

Ami a fehérorosz együttest illeti, a BATE tavaly 1-0-ra kapott ki Debrecenben, majd a visszavágón az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert 3-1-re és jutott tovább.

Ha a Videotonnak sikerül kiejtenie a boriszovi csapatot, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért futballozhat a BL-ben. Ha a BATE kerül ki győztesen a párharcból, akkor a fehérváriak az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójában folytatják, ahol ugyancsak a csoportkörbe kerülésért vívnak majd párharcot.

A keddi mérkőzés 20.30 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán rendezik.

(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:MTI)