Jump to content

Fradi: fájdalmasan korai búcsú az EL-től

2015. 07. 24. 06:36

Az augusztust sem érte meg a nemzetközi kupaporondon a Ferencváros labdarúgócsapata, miután a hazai pályán elszenvedett vereséget követően a csütörtöki visszavágón, idegenben is kikapott a Zeljeznicartól. A Fradi óriási csalódást okozott, hiszen a párharc során még gólt sem tudott szerezni, 3-0-s összesítéssel esett ki az Európa Ligából.

Thomas Doll a Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Varga R., Hajnal, Somália, Gera, Lamah - Böde összeállításban küldte pályára a csapatát, amely a hátrány tudatában aktívabban kezdett ellenfelénél. A bosnyák csapat védői ugyanakkor mindent megtettek azért, hogy a vendégeket megakadályozzák a gólszerzésben, jó ütemű szerelésekkel, Hajnal nagy lehetőségénél pedig kiváló blokkal hatástalanították a ferencvárosi támadásokat.

A vezetést a hazaiak szerezték meg: egy gyors kontra végén Zoran Kokot lépett ki jó ütemben a védők közül, és magabiztosan ellőtte a labdát Dibusz Dénes mellett.

A kapott gól megfogta a zöld-fehéreket, sokáig nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani, a Zeljeznicar számára pedig tökéletesen megfelelt az eredmény, így a hazaiak nem erőltették a támadásokat. A 75. percben Gera Zoltán szabadrúgásánál a kapufát érintette a labda, ekkor állt legközelebb az egyenlítéshez a Ferencváros, amely a ráadásban kapott még egy gólt, így kettős vereséggel búcsúzott.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Zeljeznicar (bosnyák)-Ferencváros 2-0 (1-0)
Asim Ferhatović Hase Stadion, 10000 néző, v.: Orel Grinfeld (izraeli)
gólszerző: Kokot (23.), Djelmic (91.)
Továbbjutott: a Zeljeznicar kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)