Jump to content

Videoton: Casoni óvatos a BL-meccs előtt

2015. 07. 13. 13:00

Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője szerint tanítványainak komolyan kell venniük a walesi The New Saints csapatát, amely ellen nem számít könnyű párharcra a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A magyar bajnok székesfehérvári együtteshez nyáron ékezett francia tréner a múlt héten a helyszínen tekintette meg a walesiek B36 Tórshavn elleni visszavágóját, melyet 4-1-re nyert meg a New Saints. Casoni úgy látja, hogy jó csapat vár kedden és jövő szerdán a Videotonra, s különösen az első fordulós párharcban négyszer eredményes Michael Wildra kell majd odafigyelni, aki ugyan már nem fiatal, ám nagyon veszélyes, gólérzékeny futballista.

"Komolyan kell a TNS ellen készülnünk, és a két mérkőzést is komolyan kell vennünk, egyáltalán nem szabad lebecsülni a walesi csapatot" - nyilatkozta a magyar klub honlapjának Bernard Casoni.
A Videoton hétfőn reggel 18 fős kerettel indult el Walesbe. Sérülés miatt Feczesin Róbert és Rémi Mareval nem tarthatott társaival, Branislav Danilovic, Filip Pajovic és Mirko Ivanovski pedig adminisztrációs problémák miatt nem utazhat.

A kedden magyar idő szerint 20 órakor kezdődő találkozót a The New Saints pályáján, az angliai Oswestryben található Park Hall Stadionban rendezik, a visszavágót pedig jövő szerdán Székesfehérváron játsszák majd.

A főtáblára jutáshoz a Videotonnak három párharcot kell megnyernie. A második fordulós párharc megnyerése azért különösen fontos, mert ha a kvalifikáció harmadik körében marad alul, akkor folytathatja a szereplését az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában. Míg ha a BL-selejtező negyedik fordulójában múlják felül, akkor a második számú európai kupasorozat főtáblájára kerül.

Az első meccset a Duna élőben közvetíti.

(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:vidi.hu)