Jump to content

EL - Doll szerint megérdemelten nyert a Fradi

2015. 07. 10. 10:11

A Ferencváros hazai pályán rendkívül magabiztosan, 4-1-re legyőzte a holland Go Ahead Eagles együttesét, így 5-2-es összesítéssel bejutott a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójába. A mérkőzés után a Fradi német szakvezetője, Thomas Doll elégedetten nyilatkozott, de azért elmondta, hogy látott olyan dolgokat, melyeken javítani kell a folytatásban.

A Ferencváros - Go Ahead Eagles EL-mékrőzést zárt kapuk mögött rendezték, mivel a zöld-fehér klubot a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt megbüntette az európai szövetség. Thomas Doll a Dibusz - Ramírez, Nalepa, Dilaver, Leandro - Somália, Gera - Varga R., Busai, Lamah - Böde összeállításban küldte pályára együttesét és már a negyedik percben örülhetett, hiszen ahogy az első mérkőzésen, úgy a visszavágón is Gera Zoltán volt eredményes. Az egy héttel ezelőtti összecsapással ellentétben a zöld-fehérek ezúttal a folytatásban is lendületben maradtak és kihasználták helyzeteiket: Böde Dániel révén már a huszadik percben megduplázták előnyüket, ráadásul Thomas Doll együttese közvetlenül a szünet előtt el is döntötte a továbbjutást, miután Busai Attila továbbította az üres kapuba Roland Lamah átadását.

A fordulást követően csak a különbség maradt az egyetlen kérdés, a 64. percben növelhette volna előnyét a magyar együttes, de Lamah büntetőt rontott. A fővárosiaknak ezután is volt még néhány lehetősége, ezek közül Haraszti Zsolt az egyik utolsót értékesítve talált a kapuba, a végeredményt pedig a vendégek részéről Deniz Türüc állította be egy szépségdíjas találattal.

"A terveinknek megfelelően bátran játszottunk az első félidőben - mondta Thomas Doll. - Az egy egyes eredmény veszélyes volt, hiszen, ha kaptunk volna egy gólt, akkor a kiesés szélére kerültünk volna. De úgy gondolom, hogy jól megoldottuk a feladatunkat. Sokat birtokoltuk a labdát, az egy az egy elleni párharcokat is megnyertük. A három nullás félidei eredmény kapcsán is azt tudom mondani, hogy még mindig van hova fejlődni. Több olyan szituáció volt, ahol jobb megoldást kellett volna választanunk. A második félidőben is sok lehetőségünk volt, megérdemelten győztünk, és kiharcoltuk a továbbjutást! Várjuk a szurkolóinkat a jövő csütörtöki mérkőzésre" - értékelte a találkozót, egyúttal üzent a klub szurkolóinak Thomas Doll a mérkőzést követően.

A Fradi az EL második fordulójában a bosnyák Zeljeznicar együttesével találkozik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencváros-Go Ahead Eagles (holland) 4-1 (3-0)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5-2-es összesítéssel
gólszerzők: Gera (4.), Böde (20.), Busai (45.), Haraszti (88.), illetve Türüc (93.)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti)