Jump to content

EL - a vereség ellenére továbbjutott a Loki

2015. 07. 10. 10:01

Bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójába a Debrecen, még annak ellenére is, hogy elkönnyelműsködte a montenegrói Sutjeska Niksic elleni mérkőzésének visszavágóját. Kondás Elemér együttese 2-0-ra kapott ki idegenben, ám miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte riválisát, a továbbjutás nem forgott veszélyben. A LOKI 3-2-es összesítéssel lépett tovább. A debreceniek a 2. fordulóban a lett Skonto együttesével találkoznak.

Kondás Elemér a Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut - Horváth Zs., Szakály, Varga J., Bódi - Sidibe, Kulcsár összeállításban küldte pályára a visszavágót három gólos előnnyel váró együttesét a Niksic ellen. Az első félidőben a Loki különösebb megerőltetés nélkül tartotta az első mérkőzésen kiharcolt háromgólos előnyét, a közönség egyetlen kapura lövést sem láthatott.

A fordulást követően nem sokkal Ibrahima Sidibe könnyedén eldönthette volna a párharcot, de nagy helyzetben hibázott, a hazaiak pedig nem sokkal később megszerezték a vezetést. A montenegrói együttes lendületbe jött, a Debrecen teljesen elkényelmesedett, ennek ellenére újra gólt szerezhetett volna, de a helyzet ezzútal is kimarad, ismét Sidibe hibázott. Szűk tíz perccel a vége előtt teljesen nyílttá vált az összecsapás, mivel a Niksic büntetővel növelte előnyét. A magyar csapatnak így egészen az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, végül sikerült kivívnia a továbbjutást.

Kondás Elemér együttese a kövekező körben a lett Skonto csapatával játszik, amely lényegesen nehezebb feladatnak tűnik, így hasonló könnyelműsködést nem engedhet meg magának. A Skonto az ír Saint Patrick's Athletic csapatát búcsúztatta az első fordulóban.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Sutjeska Niksic (montenegrói)-Debreceni VSC 2-0 (0-0)
Niksic, 2000 néző, v.: Erik Lambrechts (belga)
Továbbjutott: a Debrecen, 3-2-es összesítéssel.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:haon.hu)