Jump to content

NB I: Győzelemmel zárta a szezont a Diósgyőr

2015. 05. 31. 19:39

Vasárnap délután a már biztos bronzérmes MTK látogatott a Vitelki Zoltánnal szárnyaló Diósgyőr otthonába. A kék-fehérek mellőzni kényszerültek legjobbjaikat, ami rá is nyomta bélyegét a játékukra, így a DVTK különösebb erőfeszítés nélkül nyert 1-0-ra.

A találkozón eltiltás miatt nem léphetett pályára Torghelle Sándor és Dragan Vukmir, míg Csiki Norbert, Pölöskei Zsolt, Baki Ákos, Poór Patrik, Nagy Tibor, Hrepka Ádám, illetve Sergio Tamayo sérülés okán maradt távol. Ilyen előzmények után talán nem meglepő, hogy az MTK védelmét egy támadó (Bese Barnabás) és három középpályás (Vass, Vadnai, Hajdú) alkotta. Kezdőként jutott szóhoz a 18 éves Gera Dániel, illetve a nála egy évvel fiatalabb Vogyicska Bálint.

A túloldalon sem volt már nagy tétje a mostani találkozónak, Vitelki Zoltán lehetőséget adott többek közt Nemes Milánnak vagy éppen a múlt héten gólt szerző Boros Gábornak.

Jobban kezdték a találkozót a hazaiak, beszorították az ekkor indiszponáltnak tűnő fővárosiakat. A 18. percben Bacsa Patrik révén meg is szerezte a vezetést a Diósgyőr. Egy kapu előtt kavarodást követően Gosztonyi maradt a földön a vendégek ötösén belül, ám társai nem zavartatták magukat, Nemes centerezést Bacsa lőtt közelről Hegedűs hálójába.

A gólt követően – bár továbbra is a DVTK-nak volt több helyzete – kiegyensúlyozottabbá vált a találkozó, mentek előre becsülettel a kék-fehér fiatalok. Hiába járatták helyenként jól a labdát, a Torghelle helyett csatárt játszó Dr. Horváth Zsolt hadilábon állt a befejezésekkel.

A hátralevő időben bár mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, a tétnélküliség rányomta bélyegét a találkozóra, és több gól már nem született. Ez azt jelenti, hogy a DVTK Vitelki Zoltán vezetésével öt találkozón tizenhárom pontot szerzett, és a hetedik helyen végez. Ám hiába a remek hajrá, az már korábban eldőlt, hogy a miskolciak szakvezetője a következő szezonban a Kecskemétről távozó Bekő Balázs lesz.

Továbbá az sem kizárt, hogy ma ült utoljára a kék-fehérek kispadján Garami József, akit a hírek szerint László Csaba válthat. Az MTK a mai meccs eredményétől függetlenül már biztosan bronzérmes, és így indulhat az Európa Ligában.


LA


(forrás: sportrajongo.hu / fotó: mtkbudapest.hu)