Jump to content

FTC: Doll már tudja kiket csábítana a csapathoz

2015. 05. 24. 13:12

Megerősített kerettel akar nekivágni az Európa-liga küzdelmeinek Thomas Doll, a friss Magyar Kupa-győztes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. A német szakember akinek vezetésével az idény végére kiváló formába lendült a Fradi a hirado.hu-nak nyilatkozott arról, hogy minden területre, azaz a védelembe, a középpályára és támadó szekcióba is keresnek játékosokat.

Neveket persze nem említett Doll, így egyelőre csak azt tudni, hogy a csapat rég-új játékosa, Leandro érkezik a nyártól a fővárosi zöld-fehérekhez. A szakember elégedetten nyilatkozott a csapatáról, amely 2015-ben nem kapott még ki tétmeccsen, de az európai kupaporondhoz ez nem feltétlenül elég.

„Vannak ugyan tehetséges fiataljaink, de nekik még kis időre van szükségük, hogy egyszer majd helyettesíthessék Hajnal Tamást vagy Gera Zoltánt” – mondta Doll. Hozzátette: kreatív játékosok kellenek, továbbá az is elképzelhető, hogy Mateo Pavlovic visszamegy a Werder Bremenhez, hiszen ő kölcsönben van a Ferencvárosnál.

A német szakvezető kiemelte azt is, hogy az igazolásoknál figyelembe kell venniük a magyar szövetség (MLSZ) új rendelkezését is, mely szerint a nemzetközi kupákban szereplő csapatok keretében nem szerepelhet tíznél több idegenlégiós, a pályán pedig legfeljebb öt külföldi lehet, amennyiben a klub igényt tart az MLSZ plusz támogatására.

Thomas Doll szerint, ha az együttes jó formában van és senki sem sérült, akkor van esélyük túljutni az Európa-liga selejtezőjén. Úgy véli, a csapat sikerességében legalább 40 százalék szerepe van a biztos anyagi háttérnek.

„A legfontosabb, hogy legyen lehetőséged igazolni. A játékos a másik klubhoz megy, ha ott ezer euróval többet kap” – fogalmazott.

Az edzésmunka és a játékoskeret mellett a szerencse is nagyon sokat számít Doll szerint, és szintén fontos a játékosok mentális állapota.

A szezon legjobb játékosának választott Gera Zoltánról a vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy nemcsak a pályán vezéregyéniség, hanem azon kívül is egyfajta egyensúlyt nyújt a csapatnak. Társai tisztelik őt, mint ahogy ő is tisztel mindenkit, még a fiatal játékosokat is. Mivel azonban Gera már 36 éves, nem szabad ugyanannyira terhelni, mint a fiatalokat, neki kicsivel hosszabb regenerálódásra van szüksége.

Doll szeretne jövőre néhány fiatal játékost is beépíteni a nagycsapatba. Közülük Nagy Dominikot, Nagy Ádámot és Haris Attilát emelte ki.

A Fradu játékosai június 14-én találkoznak, akkor kezdik meg a felkészülést a következő szezonra, de a nyári szünet alatt sem unatkoznak, mindenki személyre szabott edzéstervet kap.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti;blikk.hu)