Jump to content

MK: Összejött az FTC-Videoton döntő

2015. 04. 29. 20:03

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros jutott a Videoton mellett a Magyar Kupa döntőbe, miután hazai pályán 1-1-es döntetlennel jutott túl a Szolnok csapatán. A döntőben ráadásul hazai pályán fogadhatják a székesfehérvári csapatot Hajnal Tamásék.

Már a találkozó előtt eldőlt, hogy továbbjutás esetén a Fradi hazai pályán vívhatja a kupadöntőt a Videoton ellen. A zöld-fehéreknek minden okuk megvolt a reménykedésre, hiszen kétgólos előnnyel és remek formában fogadhatták másodosztálybeli ellenfelüket. Thomas Doll nem sokat változtatott alapcsapatán, Busai helyett Gyömbér, Gera helyett Nagy Dániel, Döde helyett pedig Lauth került be a kezdő tizenegybe.

A Fradi a papírformának megfelelően kapujához szögezte a Szolnokot, az első nagy helyzet Nalepa fejese volt, Pokorni mentett. A 19. percben aztán meglett a vezetés, és összességében a három gólos előny, Roland Lamah talált be szerencsés körülmények között. A Szolnok teljesen alárendelt szerepet játszott, Pokorni mentette meg őket az újabb góltól Lauth helyzeténél, majd Lamah fejelt kevéssel mellé.

A második játékrészben sem változott a játék képe, továbbra is Fradi helyzetek érkeztek sorra, Batik kapufát fejelt, Lamah pedig ziccerben lőtt mellé. A Szolnok aztán negyedórával a lefújás előtt, szinte a semmiből egyenlített, Papucsek Barna jóvoltából, bár a gólhoz kellett az is, hogy a Dibusz által kiöklözött labda Mateosról elé pattanjon. A továbbjutás így sem volt veszélyben a Fradinak, a döntőt pedig hazai pályán vívhatják május 20-án a Videoton ellen.

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: fociclub.hu)