Jump to content

Fradi: az elnök nem tárgyal az ultrákkal

2015. 04. 08. 11:20

Új stadion ide vagy oda, egyre sikeresebb csapat, de a Fradinál továbbra sincs minden rendben. Legalábbis szurkolói fronton. A ferencvárosi ultrák továbbra sem állnak a csapat mögé, de ez az elnököt, Kubatov Gábort nem hatja már meg igazán. A Ferencváros első embere a Rádió Q-nak adott legutóbb interjút, amely során több más dolog mellett beszélt arról is, hogy az ultrák eljátszották a bizalmát, nem tágyral velük.

"Három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmamat, már nem ülök le velük." - nyilatkozta a Rádió Q-nak Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke. A zöld-fehérek első embere az adás során hosszab válaszolt a betelefonálók kérdésére, többek között szót ejtett a Fradi-busz rendszer átalakításáról, a Groupama Aréna biztonsági szolgálatát ellátó személyzetről és természetesen az első csapatról is. Ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a törekvés az, hogy 11 magyar játékos alkossa a kezdőcsapatot, ám erre jelenleg reális lehetőséget nem lát.
"Ez a cél, csak az a kérdés, hogy ki lesz ez a tizenegy játékos. Fájó ezt kimondani, de a válogatott minden meccse izgalom, inkább akarat van, mintsem tudás. Igyekszünk magyar futballistákat igazolni, próbáljuk beilleszteni például Ugrai Rolandot vagy Varga Rolandot, de mi egy európai csapat vagyunk. Természetesen nekem is az a célom, hogy minél több magyar legyen a kezdőben, de ez nem egyik napról a másikra történik meg."
Ami a biztonsági szolgálatot illeti, Kubatok egy rövid mondattal lezárta azt a felvetést, miszerint sokak szerint a Fradi Securityt bűnözők alkotják.
"Volt rendőrök vezetik, vannak benne kemény srácok, de a mi szurkolótáborunk is ilyen."
A vénaszkenner a vezető szerint bevált, véleménye szerint akinek nincs mitől tartania, az a sokak által támadott műszer ellenére is kiváltja a jegyét a Fradi mérkőzéseire.
"Kétezer-nyolcban kezdődött a kártya kibocsátása még az angolok vezetésével, akkor hatvanezer ember váltotta ki. Alapvetően azt gondolom, hogy akinek nincs mit rejtegetnie, szkennel. Én magam kértem a kivizsgálást. Akit ki kellett tiltani, az kint is marad, nagyjából tizennégy emberről van szó, nem két-háromezerről. Tudom, hogy egy összetartó közösség, és néhány ezer ember emiatt nem jön, pedig nagyon hiányzik a szurkolásuk. Három és fél évig tárgyaltam az ultrákkal, nem volt eredménye, ezért kellett ez a módszer."
Kubatovot többen kérdezték a közröhely tárgyává váló Fradi Sasról is, az elnök azonban megvédte a kabalafigurát, amely szerinte gyerekbarát és amúgy is egy félidőt simán át tud dekázni, ha akar. A Sas leváltását nem tervezik, a kabala marad és reményei szerint a szurkolók idővel meg fogják szeretni.
A Ferencváros jelenleg a bajnoki tabella 3. helyén áll mindössze egy pontra a második MTK-tól. A zöld-fehérekre a hétvégénaz Újpest elleni hazai rangadó vár, míg a kék-fehérek a Dunaújváros otthonában lépnek pályára.

(Forrás:sportrajongo.hu;radioq.hu/Fotó:ultrasliberi.hu)