Jump to content

Délután döntetlenek, este győzelmek alakították a tabellát

2015. 04. 04. 22:13

Továbbra is veretlen tavasszal a Kecskemét, miközben visszavette második helyét a teballán az MTK. Eközben pontokat veszített a Debrecen és a Diósgyőr is, így komoly lépéselőnybe kerültek a dobogósok.

Győri ETO 1-1 Kecskeméti TE

A hazaiak számára minden mérkőzésnek nagy szerepe van, hiszen a klub nagyon nagy bajba került a közelmúltban, míg az aktuális ellenfél meglepően jól szerepel jóval kisebb büdzséből. Könnyed kecskeméti játékra és feszengős ETO rohamokra volt kilátás a mérkőzést megelőzően. Neki is esett ellenfelének a győri csapat és már a negyedik percben vezetést szereztek! Rudolf Gergely hosszú labdája átszállt a nagyon rossz ütemben felugró Laczkó feje fölött, Priskin így mellre vehette a labdát és az ötös jobb sarkáról a kapu jobb fölső sarkába bombázott. Tovább nyomtak a hazaiak, de az átlövések rendre pontatlanok voltak, egyedül Windecker döngette meg a fölső lécet. A félidő derekán hatalmas lehetőséget hagyott ki Priso fejjel. A túloldalon Bebeto fickándozott az előrevágott labdákkal, ám a befejezésbe mindig hiba csúszott. A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagyták a felek, az első percben Prisonak sikerült öt méterrül a kapuval szemben a nehezebb feladat: a keresztlécre lőtte a labdát. Ezután már csak éledezett a Kecskemét és amilyen a futball a 61. percben ki is egyenlített! Vukaszovics nagyon távoli indítása Liptákon túljutott, Novák pedig a kifutó kapus fölött beívelte a labdát a kapu előterébe, ahol az érkező Bebeto az üres kapuba bólintott. A Győrnek több helyzete nem volt, a Kecskemét elhibázta a sajátjait, maradt a pontosztozkodás.

Pécs 0-0 Debrecen

A hazaiak az életbenmaradásért, a vendégek a nemzetközi kupaszereplésért hajthattak szombat délután. Harapósabb kedvében volt a Pécs, főleg Pauljevics veszélyeztetett, de igazi bravúrra Novakovicsnak a 37. percben volt szüksége először - de akkor nagyon. Rajta kívül Weitzer is aktív volt, de ő field gólhoz közelebb járt, mint a vezető találathoz a mai napon. Hihetetlenül hangzik, de a DVSC első valamire való helyzetére az 53. percig kellett várni, egy szöglet után Sidibe fejelt jócskán mellé. Egy percre rá Causic szabadrúgását tornászta ki ismét bravúrral Novakovics a bal alsó sarokból. Aztán jött az igazi bravúr! Mihelicnek sikerült két perc alatt két sárga lapot begyűjtenie, így emberelőnybe került a Pécs! Bejött Kővári, még többet támadtak a hazaiak, de gólt nem lőttek ma a csapatok. A meccs végén még Sidibe egy irgalmatlanul nagyot rúgott Uzomába, amiért azonnal kiállította a játékvezető, ezért a Debrecen nem csak két pontot, de két játékost is veszített, ha a következő fordulót is bele számítjuk...

Az este eredményei:

Dunaújváros 3-0 Nyíregyháza

A sereghajtó meglepő könnyedséggel kalapálta el a Szparit szombat este és ezzel bizony már nem ők a sereghajtók, hanem a Honvéd. Nikházi Márk szerezte meg a vezetést a 35. percben, Eppel pörgetését váltotta gólra. 71 perc játék után pecsételődött meg a vendégek sorsa, Bosnjak a gólszerzőt könyökölte le, amiért rögtön kiállították. Nem sokkal később Eppel növelte az előnyt, a mérkőzés végén pedig ismét Nikházi volt eredményes büntetőből. A Nyíregyháza egyelőre megnyugtató távolságra a veszélyes zónától, a Dunaújváros két pontra a bentmaradóktól.

MTK 3-0 Pápa

Az MTK tapadna a listavezetőre és a 22. fordulóban mindezt sikerrel tette. Kanta József kezdte meg a gólgyártást tizenegyesből. A fordulás után Torghelle kapott labdát tíz méterre a kaputól és fordulásból szerzett gólt. Az igazi kegyelem döfést Csiki Norbert okozta a 68. percben, aki egy az egyben megverte ellenfelét, majd a hosszú sarokba gurított.

Diósgyőr 1-2 Paks

Szombat este idegenben is folytatódott a Paks remek szezonja. Balázs Zsolt már a 28. percben jelezte, hogy nem feltartott kézzel érkeztek meg Miskolcra a vendégek, azonban ekkor még nem sikerült bevenniük az üres kaput. A vezetést Rodenbücher hibája után Griffith váltotta gólra egy jobb sarokba helyezett lövéssel. Jól cserélt azonban Csertői, bejöttKönyves Norbert és megfordította a meccset! Hat perce volt csak pályán, amikor a vacakoló védőknek hála alkalma nyílt tizenegy méterről a jobb alsóba lőni a labdát. Később a 85. percben nagy csatában megtartotta a labdát, majd emberét kicselezve kilőtte a hosszú sarkot, ezze pedig megnyerte a Paks a meccset. A Diósgyőr ezzel marad hetedik és egyre távolabb számukra a dobogó...

(aa)

(Forrás sportrajongo.hu fotó: dvtk.eu