Jump to content

NB1: Felcsútra látogat a Fradi

2015. 04. 03. 13:41

A labdarúgó NB1 22. fordulóját ma este a Puskás Akadémia-Ferencváros mérkőzés nyitja meg. A találkozó több szempontból is érdekes lesz, míg a felcsútiak első tavaszi győzelmükre készülnek, addig a vendégek kapujában Dibusz Dénes rekordokat döntene.

A hétvége folyamán az ötödik tavaszi forduló kerül megrendezésre az NB1-ben. A mai mérkőzésen a jól sikerült téli felkészülés után tavasszal remeklő Ferencváros együttese a Pancho Arénában vendégszerepel. Az ősszel igazi középcsapatként szerepelő Puskás Akadémia tavasszal eddig gyengén szerepel, a hazai, Debrecen elleni és a paksi vereség mellett mindössze két döntetlent tud felmutatni a Honvéd és a Videoton vendéglátójaként. Ezzel szemben a zöld-fehérek eddig jól muzsikálnak, a Dunaújváros, az MTK és a Győri ETO elleni győzelmeken kívül csak egy nyíregyházi 0-0 csúfítja valamelyest Geráék mérlegét.

A mai mérkőzés különösen emlékezetes lehet viszont a Fradi hálóőre, Dibusz Dénes számára. A fiatal kapus kiváló formában van, az elmúlt 7 tétmeccsén (ebből 5 bajnoki) nem kapott gólt, és a szilárd védelem mellett az ő érdeme is a ferencvárosiak hátsó stabilitása. Hálója immár 678 játékperce érintetlen, így ma két rekordot is megdönthet. Amennyiben kapott gól nélkül tudja lehozni a Puskás elleni bajnokit is, ő lesz az első kapus a Ferencváros történetében, aki nyolc egymást követő tétmérkőzésen nullázza ellenfeleit, valamint megdöntheti a Szűcs Lajos által tartott 768 perces góltalansági klubcsúcsot.

Ami az esélyeket illeti, papíron a vendégek a favoritok, de Thomas Doll nem számíthat a sárga lapjai miatt eltiltott David Mateos játékára, valamint Gera Zoltán és Busai Attila szerepeltetése is kockázatos lehet, hiszen ők egy esetleges sárga lap begyűjtése esetén nem játszhatnak majd az Újpest elleni rangadón.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.hir24.hu)