Jump to content

NB 1: Diósgyőrben a Paks, Újpestre látogat a Vidi – Beharangozó II. rész

2015. 04. 03. 00:49

Az NB I 22. fordulójának szombati játéknapján az MTK a Pápát fogadja, míg a Paks Diósgyőrbe látogat. Vasárnap előbb Haladás – Kispest meccset rendeznek, aztán a játéknap rangadóján a Videoton lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban.

2015.04.04. Szombat 18:30 MTK – Lombard Pápa

Bár a legutóbbi két körben nem szerzett pontot Garami József együttese, továbbra is a második helyen áll. Ráadásul a kék-fehérek már letudták a Videoton, a Ferencváros, és a Debrecen elleni párharcaikat is, így a hátralévő fordulókban már csak a papírforma győzelmeket kellene besöpörniük, hogy meglegyen a második hely. Azonban a Pápa biztos nem fogja könnyen adni a bőrét, mivel Szűcs Lajoséknak égető szükségük van minden egyes pontra a kiesés ellen vívott harcban.

2015.04.04. Szombat 18:30 DVTK – Paksi FC

Pár fordulóval ezelőtt még mindkét együttes a dobogóért harcolt, ám az utóbbi idők gyengébb eredményeinek következményeként lecsúsztak a tabellán. Mindkét gárda 34 pontot gyűjtött, azonban jobb gólkülönbségének köszönhetően Csertői Aurél csapata áll a hatodik helyen, míg a DVTK a hetedik. Érdekesség, hogy Kovács Gábor, a hazaiak hátvédje a télen épp Paksról érkezett a piros-fehérekhez, míg Vági András, aki ma már a vendégeket erősíti, a nyáron épp Diósgyőrből igazolt jelenlegi együtteséhez.

2015.04.05. Vasárnap 16:30 Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy egyik klub sem áll a múltjához méltó helyen a tabellán. Ennek eredményeképp igazi kiesési rangadót rendeznek majd vasárnap a Rohonczi úti stadionban: a két együttest mindössze 3 pont választja el egymástól. Minden bizonnyal különleges találkozó lesz ez Andrea Mancini, Raffaele Alcibiade, és Leandro Martinez számára, mivel előbbi kettő egyenesen Kispestről érkezett Szombathelyre, míg utóbbi Győr érintésével kötött ki a Haladásnál.

2015.04.05. Vasárnap 18:30 Újpest FC – Videoton FC

Vasárnap este a forduló rangadóját rendezik a Szusza Ferenc stadionban. A listavezető Videoton látogat az eddig gyenge tavaszt produkáló Újpesthez. A legnagyobb kérdés, hogy a hazaiak mennyi erőt tudnak meríteni a hétközi kupasikerből, és hogy tudnak-e hasonlóan eredményes támadásokat vezetni, mint a Gyirmót ellen. Egy esetleges győzelemmel a vendégek tovább növelhetik amúgy is tekintélyes előnyüket üldözőikkel szemben, míg a lilák elfeledtethetnék a gyenge tavaszi szezonkezdetet.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: sport365.hu)