Jump to content

NB 1: Böde duplájával verte a Fradi a Felcsútot

2015. 04. 03. 22:27

Böde Dániel két nem mindennapi találatának köszönhetően győzte le a Ferencváros idegenben a Puskás Akadémia csapatát. A Fradi hamar kétgólos előnybe került, és sikerült megtartaniuk az előnyt, csupán Dibusz Dénes lehet szomorú a góltalansági széria megszakadása miatt. A Ferencváros ezzel nyomás alá helyezte a később pályára lépő MTK-t a 2. helyért vívott harcban.

Hajnal Tamás beívelt szabadrúgása adott munkát először komolyabban Danilovicsnak, majd a Fradi Böde Dániel révén egy kissé szokatlan góllal szerzett vezetést. A center nagyszerű indítást kapott Emir Dilavertől, melyet jól is vett át, azonban a védővel való találkozás jóvoltából elveszítette a bal lábáról a cipőjét. Ez sem tudta megállítani viszont Bödét, aki végigvitte az akciót, majd szépen kilőtte a hosszú alsót.

Böde utoljára novemberben köszönt be bajnoki mérkőzésen, kettőt pedig legutóbb az első fordulóban a Kecskemét ellen szerzett (sőt akkor mesterhármast ért el). Azonban ez a sorozat most megszakadt, hiszen ezúttal is duplázni tudott a támadó, szépségdíjas góllal. Hajnal Tamás szögletét Nalepa nem kapura, hanem visszafelé bólintotta, Böde pedig félig a kapunak háttal, estében lőtte a hálóba. Érdekes lesz majd figyelni, hogy Bödénél mennyire szakít majd át valamiféle mentális gátat a mostani jó mérkőzés, és elkezdi-e ismét ipari mennyiségben termelni a gólokat.

A mérkőzés színvonala aztán a második játékrészre alaposan visszaesett. Így is szépíteni tudott a Puskás Akadémia, Benczés Miklós jól cserélt, ugyanis az általa beküldött Polonkai Attila mattolta Dibusz Dénest, aki hét gól nélkül lehozott tétmeccset követően volt kénytelen kapitulálni.

Győzelmével a Fradi feljött a második helyre, és ha az MTK nem győzi le a Pápát, akkor a forduló végén is ott marad, és várhatja a Szolnok elleni Magyar Kupa elődöntőt, valamint a derbit az Újpest ellen.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: sport1tv.hu)