Jump to content

NB 1: Felcsúton a Fradi, Pécsre látogat a Debrecen - Beharangozó I. rész

2015. 04. 02. 00:46

Az NB I 22. fordulója több érdekes párosítással is szolgál. A második (illetve titkon az első) helyre hajtó Ferencváros a Puskás Akadémiához látogat, míg a szintén dobogóért versengő címvédő Debrecen a Pécshez utazik. De láthatunk újoncrangadót is, ahol a Dunaújváros a Nyíregyházát látja vendégül, a bizonytalan helyzetben levő Győr pedig a tavasszal remeklő Kecsemétet fogadja.

2015.04.03. Péntek 19:00 Puskás Akadémia - Ferencváros
Felcsútra látogat a Ferencváros pénteken, ez a találkozó nyitja az NB I 22. fordulóját. A Fradi a győztes örökrangadónak köszönhetően egy pontra megközelítette a második helyezett MTK-t, és most hétvégén akár előzhet. Azonban a zöld-fehéreknek lesz nehezebb ellenfelük, bár ez sem megoldhatatlan feladat. A PAFC a liga egyik sötét lova, bármikor képes pozitív és negatív meglepetésre egyaránt, legutóbb éppen a listavezető Vidi ellen voltak jók egy döntetlenre. A Fradi tavasszal nagyon meggyőző, a héten a Magyar Kupában is továbbjutottak a Csákvár ellen, és ha minimum másodikak akarnak lenni, akkor a Puskás Akadémia ellen kötelező lesz nyerniük, idegenben is.

2015.04.04. Szombat 14:00 Győr - Kecskemét
Nehéz helyzetben van a Győr, több szempontból is. Egyrészt a Quaestor befektető csoport és Tarsoly Csaba tulajdonos elleni eljárás miatt nagy a bizonytalanság, a segédedzők sorra hagyták el a klubot, és az ETO Park sorsa is bizonytalan. Az önkormányzat ugyan jelezte segítségét, és hírek szerint lehet a Rába futsal csapat lesz az ETO segítsége, ugyanakkor a légkör semmiképpen sem segít a labdarúgók lelkiállapotán. Ilyen előjelekkel kell fogadniuk a Kecskemétet, akik tavasszal százszázalékosak, négyből négy győzelem Bebetoék mérlege. Mindezek figyelembevételével azt kell mondjuk, a KTE az esélyes, a szezon előtt kevesen számítottak erre.

2015.04.04. Szombat 16:00 PMFC - DVSC
A Kecskemét mellett a Pécs a tavasz másik pozitív meglepetése, Robert Jarni irányításával szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat a piros-feketék, és a kiesőzónból is próbálnak eltávolodni, bár még közel a veszély. A Loki ellen bravúrra lesz szükség, valamint jó védelemre, amely képes megállítani Tisza Tibort. A Debrecen az előző fordulóban a Diósgyőr ellen több mérkőzésre való helyzetet dolgozott, és hagyott ki, míg a pécsi hátsó alakzat közel sem feltörhetetlen. A találkozó érdekessége lehet Wittrédi Dávid személye, aki télen Pécsről került Debrecenbe, míg Vukasin Polekszics még a nyáron nyárt be fordított utat.

2015.04.04. Szombat 18:30 Dunaújváros - Nyíregyháza
A két újonc mérkőzésén a vendég Nyíregyháza számít esélyesnek, Mátyus János stabil csapatot faragott a Szpariból, akikkel kapcsolatos hír még, hogy jövőre második csapatot is indítanak, mely a megyei I. osztályban kezdi meg a szereplését. A Dunaújváros esetén a hazai pálya előnye is kipukkadni látszik, azonban egy esetleges győzelemmel és kispesti vereséggel hosszú idő után elkerülhetnének az utolsó helyről. És ki más, mint a másik újonc ellen szerezhetnének 3 pontot?

(pd)
(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: haon.hu)