Jump to content

Az NB I-ből is lesz játékos az Afrika Kupán

2014. 12. 31. 14:19

A Videoton balhátvédje, Stopira személyében a magyar bajnokság is delegál játékost az afrikai kontinensbajnokságra, a játékos ugyanis bekerült a Zöld-foki Köztársaság szűkített, utazó keretébe.

Az idei Afrikai Nemzetek Kupáját január 17 és február 8 között rendezik meg, a helyszín Egyenlítői-Guinea. A Zöld-foki Köztársaság Zambiával, a Kongói Demokratikus Köztársasággal, valamint Tunéziával került egy csoportba. A világfutballban visszatérő gond az ANK-n szereplő játékost soraiban tudó kluboknál, hogy arra az egy hónapra hogyan oldják meg a hiányzók pótlását. A Videoton esetében azonban ez nem okoz akkora problémát, hiszen az NB I-ben most téli szünet van. Stopira így csak a felkészülés bizonyos szakaszából marad ki, hiszen a Videoton január 15-től kezdi a munkát.

Legutóbb a nyári világbajnokságon szerepelt NB I-es futballista világversenyen, akkor a Ferencváros bosnyák védekező középpályása, Muhamed Besic teljesítményét követhettük figyelemmel. Besicnek akkor sikerült felhívnia a figyelmet magára, és a torna után az Evertonba igazolt. Stopira kiemelkedő teljesítmény esetén hasonlóban bízhat.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, vidi.hu, fotó: molcsapat-futball.blog.hu)