Jump to content

NB 1: Del Piero és Miccoli is a Honvédban?

2014. 12. 28. 21:17

Két korábbi Juventus csatár neve is felvetődött a Honvédnál a téli szünetben. Alessandro Del Piero megszerzéséért már nyáron is komoly harcot folytatott a kispesti klub, ám az olasz legenda végül Indiába szerződött. Az ottani bajnokság azonban befejeződött, így ismét felmerült Del Piero neve Puskás Ferenc egykori klubjánál, ahol Fabricio Miccoli neve is felmerült.

Del Piero kapcsán már nyáron is jelezte a Honvéd, hogy a későbbiekben is elképzelhető, hogy versenybe szállnak a megszerzéséért, mihelyst az ominózus indiai szerződés lejár. Sajtóhírek szerint mind Del Piero, mind Miccoli ügyében a kispestiek olasz sportigazgatója, Fabio Cordella lehet a kulcsfigura, aki jó kapcsolatokkal rendelkezik hazájában és elősegítheti a két sztár esetleges szerződtetését. Ami Del Pierót illeti, a Honvéd legújabb ajánaltában állítólag benne van, hogy a világbajnok csatár maga rendelkezhet a személyével kapcsolatos termékek forgalmazásából befolyó bevételekkel, valamint megkapja a hazai jegybevételek felét.

Miccoli helyzete egy fokkal bonyolultabb, na nem mintha Del Piero megszerzése sétagalopp lenne... A 10-szeres olasz válogatott csatár ugyanis nem szabadon igazolható, jelenleg a harmadosztályú Lecce együttesét erősíti. Az ügyet bonyolítja, hogy Miccoli születése óta Lecce drukker, hiszen a város szülöttje, tehát valószínűleg nem pénzkérdés, hogy ott játszik, így nem lesz egyszerű elcsábítani onnan. Mindenesetre egy Miccoli-Del Piero csatárkettős nem hangzik rosszul...

A Honvéddal kapcsolatos hír még, hogy Alcibiade távozik a csapattól, és a Haladásba igazol, akárcsak a még ősszel Kispestről távozó Andrea Mancini.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: fantasista10.co.uk.)