Jump to content

NB 1: Az ősz csapata - I. rész

2014. 12. 22. 12:00

Véget ér lassan az év, itt az ideje a nagy számadásoknak. Mi sem cselekszünk másképp, és kihirdettük az év csapatát az NB I őszi 17 fordulója után. Első epizódunkban a hátsó alakzat kerül terítékre.

Kapus posztra adta volna magát Calatayud, hiszen a Videoton kapta messze a legkevesebb gólt az ősszel, azonban sokszor a Vidi végig dominálta a találkozót, és a kapusukat így nem dolgoztatták meg az ellenfelek. Választottam így a Fradi kapusa, Dibusz Dénes, aki egész ősszel magabiztosan játszott, sokszor bravúrokat bemutatva, valamint a válogatottban is bemutatkozhatott, Feröer ellen ott is jól teljesítve.

A jobbhátvéd egy olyan védelemből érkezett, akik szintén nagyon kevés gólt kaptak. Az újpesti Loic Nego azonban emellett az a követelményt is teljesíti, hogy hatékonyan segíti elő a támadásokat, Simonnal sok zavart keltettek az ellenfelek bal oldai védekezésében, Nego ráadásul kimondottan technikás futballista is. Még Fiola Attila került szóba a poszton, de ő a szezon elején nem nagyon játszott (a válogatottban viszont Dibuszhoz hasonlóan ő is remekül debütált).

A védelem tengelyében Juhász Roland szereplése megkérdőjelezhetetlen. Igazi vezére a listavezetőnek, egy hatékony védelmet fog össze, és emellett még gólokat is szerez, csatár múltját felhasználva. Mindkét kapu előtt igazi úr a levegőben.

Mellette Kádár Tamást szavaztam be. A válogatottból is jól ismerik egymást, egy elképzelt csapatban is hatékonyak lehetnének. Kádár ráadásul multifunkciós, tudna a bal oldalon is játszani. Technikás, erős, ő is remekül fejel, oszlopos tagja volt az ősszel jól játszó DVTK-nak.

A balhátvéd Forró Gyula lett, aki teljesítményével nem véletlenül hívta fel magára Dárdai Pál figyelmét. Rendre jól helyezkedik, és ő is hatékony az előrejátékban. Méltán lett válogatott alapember is.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: nb1.hu)