Jump to content

Dárdai Pál marad a kapitány

2014. 12. 09. 17:12

A Magyar Labdarúgó Szövetség mai rendkívüli sajtótájékoztatóján Berzi Sándor főtitkár bejelentette, hogy Dárdai Pál marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Dárdai megbiztatása 2015. november 30-ig szól, mellette marad a berlini Hertha U15-ös csapatának edzője is.

Az MLSZ-nek sikerült tehát megegyeznie a Hertha Berlinnel, így Dárdai Pál folytathatja munkáját a nemzeti csapat mellett. A hírt a berlini csapat saját honlapján is megosztotta, kiemelve, hogy a magyar szakember aki klublegendának számít továbbra is alkalmazásban marad a Herthánál mint utánpótlásedző.
Berzi Sándor beszámolója szerint Dárdai a tétmeccsek előtt rendelkezésre áll felkészülési meccsekre. Márciusra úgy tűnik, hogy nem tervez felkészülési összecsapást a stáb, de ez változhat még, ugyanakkor májusban lesz ilyen találkozó. A kapitány és az MLSZ gondolkodik egyéb összetartáson is, ám erre bizonyára nem jöhetnek el a légiósok. Berzi Sándor az elvárásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a célkitűzés, hogy a válogatott versenyben legyen az Eb-selejtezőkön, és elérje a harmadik helyet. A hírek szerint Dárdai stábjában nem lesz jelentős változás.
Berzi Sándor szerint a Hertha vezetői nagyon korrektek voltak, ugyanakkor továbbra is számítanak Dárdaira aki akár az első csapatnál is kaphat munkát, ha úgy alakulnak a dolgok Berlinben. Dárdai Pál szerződése november 30-ig szól, ám főtitkár jelezte, a szövetség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a szerződés lejárta után ismét leüljenek a szakemberrel a kontraktus meghosszabbításáról tárgyalni. Dárdai Pál három tétmérkőzésre és egy barátságos találkozóra ingyen vállalta a munkát, a továbbiakban azonban már a szövetség fizet a munkájáért.
„Nem fogok veszíteni ezzel a döntéssel, mert ha becsületesen dolgozunk, annak meglesz az eredménye. A Herthánál örültek is, meg nem is, ők úgy tekintik, hogy a klubnál van a főállásom. Megpróbálom megtenni azt, amit a határaim engednek, ennyit tudok ígérni. Még sokat kell tanulnom, de megpróbálom átadni, amit tudok. Az Eb-szerepléssel nem szeretnék foglalkozni. Ha eljutunk odáig, akkor majd beszélni kell, de most még nem aktuális a kérdés" - beszélt videóüzenetében a jövőről Dárdai Pál.
Az észak-írektől elszenvedett hazai vereség után szeptemberben menesztett Pintér Attila helyére ideiglenesen kinevezett Dárdai Pált eredetileg három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha, ahol utánpótlás koordinátorként dolgozik. A válogatott a három tétmeccsen hét pontot szerzett, a románok elleni, bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben pedig a finneket verte 1-0-ra.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mti)