Jump to content

NB 1: Hajrában nyert a Diósgyőr és a Debrecen is

2014. 12. 07. 19:52

A labdarúgó NB I 17. fordulójának (és egyben a 2014-es őszi szezonnak is) két igazi rangadó volt a záróakkordja. A Diósgyőr korán hátrányba került, de végül a 94. percben kiharcolta a győzelmet. A Debrecen és az MTK találkozóján pedig 2-1-es hazai győzelem született, a győztes gól itt is a hajrára maradt, Tisza büntetője jóvoltából.

Diósgyőr - Újpest 2-1

A tavalyi kupadöntő visszavágójaként is felfogható mérkőzés rémálomba illően indult a hazaiak számára. Már a 3. minutumban hátrányba kerültek, egy óriási egyéni hiba révén. Szalai Vilmos adta haza a labdát Antal Botond kapusnak, aki hosszan és rosszul vette át, a leleményes Suljic pedig becsúszva a kapuba juttatta azt. Suljic ezzel keretbe foglalta őszét, hiszen a félszezont góllal kezdte, és zárta. Ehhez jó játék is párosult tőle az első félidőben. A Diósgyőr azonban szinte azonnal egyenlíteni tudott, a 9. percben Elek Ákos zúdította a labdát a jobb felső sarokba. Sokat lehetett hallani Elek és Kádár esetleges téli távozásáról, a csapatkapitány azonban nem foglalkozott ezzel, és lélektanilag fontos gólt szerzett.

Összességében az első félidő harcos és lendületes játékot hozott, jó irammal, sokat futottak a játékosok. A Diósgyőr aztán a félidőt követően egyre inkább átvette a kezdeményezést, és Szivics is inkább támadóan cserélt. A közönség is a miskolci csapat mellé állt, és hajszolta őket a győzelembe, az Újpest főleg kontrákban bízott, de Kim Ojo nem tudott számottevő veszélyt jelenteni center poszton. Hogy aztán a győztes gólt is róla érje el a DVTK, a 94. percben ugyanis Griffiths fejesgóljával ismét jelezte, milyen jó igazolás volt ő a nyáron. Sokan féltették a Diósgyőrt, hogy mi lesz velük Futács távozását követően, de Griffiths és Takács Tamás végül megfelelő alternatíva volt center poszton. Győzelmével a Diósgyőr a dobogón tölthti majd a téli szünetet, de az Újpest sem lehet elégedetlen, az elmúlt évek egyik legjobb lila-fehér félszezonját érték el Simonék, szinte végig igazi csatár nélkül futballozva, masszív védekezésre építkezve.

Debrecen - MTK 2-1

A Loki és az MTK csatája is izgalmas párosítás volt, hiszen a címvédő mégiscsak a címvédő, ráadásul gyenge kezdés után kezdik összeszedni magukat a hajdúságiak, míg az MTK jó ősz után méltán áll a második helyen, bár a Vidi üldözése mellett hátrafelé is tekintgetniük kell Kantáéknak. Varga József találatával a hazai pályán játszó DVSC szerzett előnyt a félidőben, melyet meg is tudtak tartani, az MTK nem volt veszélyes. Igaz, a Loki se szegezte kapuja elé a vendégeket, csak Sidibének volt kósza lehetősége.

Térfélcsere után sem változott nagyon a játék képe, inkább a Loki irányított. Aztán egy eladott Varga-labda után egyenlített az MTK, Pölöskei elsőre kihagyta helyzetét, de a kipattanót bepofozta. A 81. percben aztán mégis kicsikarta a 3 pontot a Debrecen, Tisza büntetője révén, a jól helyezett büntetőt nem háríthatta Hegedüs. Az utolsó percek Kálnoki Kisről szóltak, előbb Bódi könyökölte le csúnyán, majd felvágta Zsidait, és a kiállítás sorsára került.

A Loki győzelmével szépen zárhatta a rosszul induló szezont, az MTK vereségével pedig tovább sűrűsödött a tabella a magabiztosan első Videoton mögött.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: boon.hu)