Jump to content

NB 1: Szombathelyi siker, a PMFC telel utolsóként

2014. 12. 06. 20:46

Őszi formájára rácáfolva 3 gólt lőtt a Haladás a Kecskemétnek, ezzel nyert a szombathelyi klub, és immáron nem utolsó. EZ a Pécs veresége miatt alakult így, a piros-feketék a Puskás Akadémia ellen maradtak alul. A Videoton megszokott módon ismét simán nyert, ezúttal Dunaújvárosban, míg a Paks - Nyíregyháza elmaradt a pálya alkalmatlansága miatt.

Dunaújváros - Videoton 1-4

Méltó mód zárta az idei évet a Videoton, ugyanis simán nyert a Dunaújváros ellen, elvéve ezzel az újonc hazai veretlenségét. Már korán, a 10. percben vezetést szerzett a gólkirályjelölt Nikolics révén a Vidi, a válogatott támadó már a 16. góljánál tart a 17. fordulóban, egészen elképesztő mutató ez. A Dunaújváros nem állt vissza, és próbált egyenlíteni, de a következő gólt is a Videoton szerezte, Gyurcsó jóvoltából. Szünet után, az 53. percben végképp hátradőlhettek a fehérvári drukkerek, Álvarez talált a kapuba. Az újonc aztán Böőr tizenegyesével szépített, az esetnél Sándor a kiállítás sorsára jutott. A 94. percben Stopira is pirosat kapott, de előtte a Vidi a negyedik gólját is megszerezte, Vinícius által. A listavezető ismét magabiztosan és megérdemelten nyert, az idei ősz egyértelműen Joan Carillo csapatáé volt.

Pécs - Puskás Akadémia 0-1

A Puskás Akadémia elleni mérkőzés volt a Pécs koporsójába az utolsó szög, az újabb zakót követően immáron tökutolsó a baranyai csapat. A hazai pálya előnyét ezúttal sem tudták érvényre juttatni, Tischler góljának köszönhetően szenvedtek vereséget az ősszel három edzőnek is munkát adó pécsiek. Nem volt sok helyzet a meccsen, és azok is inkább a felcsútiak neve mellett adódtak. Az egyetlen gól pedig a 70. percben született, az egész ősszel remeklő Tischler révén. A Haladás győzelme miatt a Pécs utolsó helyen zárja az évet, innen csak felfelé vezet számukra az út, de bravúros tavaszra lesz szükség a Mecsekalján.

Haladás - Kecskemét 3-1

Meglepetésre nyert a Hali az ősszel inkább pozitív benyomást keltő Kecskemét ellen. Ráadásul a hazaiak három gólt is szereztek, előtte viszont 16 mérkőzés alatt sikerült ötször a kapuba találni, meglepő volt tehát, hogy Mikulás napján kiszakadt a gólzsák. Már negyed óra elteltével 2-0 állt az eredményjelző táblán, Iszlai tizenegyesből lőtte az elsőt, aztán Varga Róbert vétett kecskeméti öngólt. A 60. percre aztán eldőlt a találkozó, Devecseri talált a hálóba. A Kecskemét csupán a 90. percben szépített, Novák révén. Nehezen érthető, mi történt a Kecskeméttel, a Halinak pedig ma kissé visszaadott a sors valamit a rossz ősz után. Ráadásul az utolsó helyről is elmozdultak a Szentessel először győztes szombathelyiek.

Paks - Nyíregyháza ELMARADT

A találkozó a paksi pálya alkalmatlansága miatt halasztásra került, az időpontról később döntenek, de a két vezetőedző a Sport TV stábjának elmondta, inkább a tavaszi pótlás mellett vannak.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: sport365.hu)