Jump to content

NB 1: Koltai duplájával nyert a Győr

2014. 12. 06. 15:19

A labdarúgó NB I tizenhetedik fordulójának szombati játéknapját a Győr és a Honvéd mérkőzése nyitotta. Itt Rudolf kihagyott tizenegyese ellenére nyerni tudott a Győr, ezzel pedig meglett Miriuta Vasile első győzelme ETO trénerként, a zöld-fehérek 3 megszerzett ponttal zárhatják az összességében mégis inkább csalódást keltő őszt.

Hamar vezetéshez jutott a Győr, Rudolf gólpasszát Koltai váltotta előnyre. Kissé talán meg is nyugodhattak a győriek, hiszen az ősz folyamán inkább az volt jellemző rájuk, hogy futnak az eredmény után, vagy nem tudnak vezetést szerezni, kimaradnak a helyzetek. Ehhez képest akár kétgólos is lehetett volna a vendégelőny, ám Rudolf kihagyta a Kosznics szabálytalansága miatt megítélt büntetőt. Ez nem zavarta meg a Győrt, aktívan támadtak Miriuta tanítványai, azonban nem sikerült túljárniuk Kemenes eszén, aki több alkalommal is bravúrral hárított. Aztán a félidő vége előtt már mutatott életjeleket a Honvéd is, és egyre többször eljutottak a győri kapu közelébe.

Ez a tendencia aztán a második félidőben is folytatódott. Nem tudni, hogy a Győr elfáradt, vagy tudatosan zártak vissza Rudolfék, de a játék képe minimum kiegyenlített volt a mély talajon. Prosser volt a legveszélyesebb a Honvédnél, de Hidi is egy távoli lövéssel letette névjegyét, Kamenárnak kellett kapaszkodnia. A Győr nem erőltette a támadásokat, mégis majdnem kétgólos előnyre tettek szert a 70. percben, Kemenes Kamber fejesét szedte ki a gólvonalon. Aztán végül csak meglett a második győri gól, ismét Koltai révén, de a találatban elévülhetetlen érdemei vannak az előrehúzódó középhátvéd Liptáknak, aki jól szolgálta ki Koltait. Kétgólos előnye tudatában már tényleg visszaállhatott az ETO, a Honvéd pedig már nem volt képes bravúrra.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: sport.hir24.hu)