Jump to content

NB 1: Rangadókkal zárul az év - Beharangozó II. rész

2014. 12. 05. 16:00

Két igazán nagy derbivel zárul a futballősz Magyarországon. A Diósgyőr az Újpestet fogadja, mindkét csapatot nehéz volt ősszel legyőzni, most is parázs csatára van kilátás. Míg a címvédő Loki a második MTK-t látja vendégül. De lesz még Haladás-KTE és Paks-Nyíregyháza mérkőzés is.

2014. 12. 06. Szombat 18:00 Haladás - Kecskemét
16 mérkőzés alatt mindössze 5 lőtt gól, ez a Haladás gyászos mérlege. Pedig sikerült megtartaniuk Radót, és leigazolni Rocchit is. Aktuális ellenfelük a KTE, akik ősszel gyakran rukkoltak elő kimondottan szép játékkal. Bebeto és Balázs Zsolt az élvonal egyik legjobb csatársorát alkotják, nem lennénk meglepve, ha valamelyikük a Halinak is beköszönne.

2014. 12. 06. Szombat 20:00 Paks - Nyíregyháza
Sokáig volt stabil dobogós csapat a Paks, azonban most a sűrű mezőny miatt csupán hetedikek. Ez csalóka amúgy, hiszen kimondottan jól teljesítettek Csertőiék az ősz folyamán. A Nyíregyháza a középmezőny alján foglal helyet, a papírformának megfelelően. Azonban legutóbb nagy pofonba futottak bele, a Loki ellen semmi sem jött össze nekik. Kérdés, sikerül-e a Paks ellen szebben zárni az évet.

2014. 12. 07. Vasárnap 16:30 Diógyőr - Újpest
Igazi rangadó az őszi szezon zárónapján. Két nagyon masszív csapat, akiket kevesen tudtak legyőzni, kettőjüknek együtt van 5 vereségük. A hazai pálya a Diósgyőr mellett szól, azonban a kissé rapszodikus ősz és a sok döntetlen kevésbé. Döntetlennel Újpesten is Dunát lehet rekeszteni, azonban a védelem nagyon masszív. A Fradi ellen hétközi Ligakupa vereség azonban nem tehetett jót a morálnak.

2014. 12. 07. Vasárnap 18:30 DVSC - MTK
Egyre inkább összeszedte magát a Loki ősszel, a végén már a szép játék és a győzelmek is együtt járnak. Az MTK pedig szintén jól teljesített eddig idén, és magabiztosan másodikok. Nagy rangadó lesz ez is, méltó zárása a 2014-es bajnoki találkozóknak.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: boon.hu)