Jump to content

NB 1: FTC-Pápa nyitja az utolsó fordulót - Beharangozó I. rész

2014. 12. 04. 16:00

Elérkezett 2014 utolsó bajnoki fordulója. A 17. játéknap mérkőzéseit a Fradi és a Pápa nyitja, aztán szombaton láthatjuk, ahogy a Honvéd a Győrt fogadja. A Pécs a Puskás Akadémiát látja vendégül, míg az őszi bajnok Vidi Dunaújvárosba látogat.

2014. 12. 05. Péntek 19:00 Ferencváros - Pápa
Elérkezett a naptári év utolsó NB I-es fordulója. A Fradi a Diósgyőr és a Debrecen esetleges veresége esetén akár a 3. pozícióban is telelhet, ehhez a Pápát kellene felülmúlnia Thomas Doll csapatának. Hazai pályán egy éve kaptak ki utoljára a zöldek, és az Újpest elleni sikeres Ligakupa mérkőzésből plusz önbizalmat is meríthetnek Geráék. A Pápa nagy verést kapott legutóbb a Videotontól, Szűcs Lajos kiemelkedően gyenge formát tudott felmutatni, most pedig volt csapata ellen léphet pályára, vélhetően lesz dolga bőven.

2014. 12. 06. Szombat 14:00 Budapest Honvéd - Győri ETO
Fájdalmasan közel van a kieső helyektől a Honvéd, nem erre számítottak a piros-feketék hívei nyáron, mikor Pietro Vierchowod átvette a csapatot. Ma már Csábi József a vezetőedző, de nagy változást neki sem sikerült elérnie eddig, ahogy sok csapatnál, így Kispesten is leginkább már a téli szünetet várják. Győrben is történt edzőváltás, Miriuta Vasilében van innentől az ETO drukkerek reménye. A Honvéd ellen papírforma alapján minden adott arra, hogy egy győzelemmel kozmetikázzák az őszt, de hát az egész őszük arról szólt, hogy nem sikerült érvényre juttatniuk a papírformát.

2014. 12. 06. Szombat 16:00 PMFC - Puskás Akadémia
Kiesési rangadó lehetne ez, ám egyik csapat alul, a másik pedig túlteljesítette a várakozásokat. Talán a Pécstől többet vártunk, most mégis kieső helyen állnak a baranyaiak, természetesen ott is történt edzőváltás, Robert Jarnié a mecseki kispad. Az MTK ellen majdnem összejött egy bravúros döntetlen, azonban balszerencsés vereség lett a vége, ez jól summázza az őszüket. A Puskás Akadémia pedig gyengén kezdett, majd egy nagy győzelmi sorozattal feljött a középmezőnybe, és most is ott foglalnak helyet, talán a Pécs ellen is esélyesebbek.

2014. 12. 06. Szombat 16:00 Dunaújváros - Videoton
Sokáig utolsó volt a Dunaújváros, de miután elkészült náluk a világítás, már jöttek győzelmek is, és pontlevonásuk ellenére is kinn vannak a kiesőzónából. Azonban még nagy feladatok várnak majd rájuk. A legnagyobb éppen most, az őszi bajnok Videoton ellen. Természetesen most is a Vidi az esélyes, legutóbb a Pápa ellen győztek idegenben nagyon magabiztosan.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, fotó: nemzetisport.hu)