Jump to content

A kapitány hat éremre számít az úszó vb-n

2014. 12. 01. 11:28

Szerdától vasárnapig Dohában rendezik az úszók rövidpályás világbajnokságát. A magyar válogatott erős csapattal vesz részt az eseményen, a csapatban ott lesz többek között Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid és Biczó Bence is, míg a nőknél természetesen nem hiányozhat az Iron Lady, vagyis Hosszú Katinka, de Kapás Boglákra és Jakabos Zsuzsanna is ott van a csapatban.

Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elutazás előtti nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy hat érmet vár, ám, hogy konkrétan milyen elosztásban, arról nem szeretne beszélni. A kapitány azért megjegyezte, hogy "jó lenne, ha arany is lenne közöttük".
A szakvezető a sportág hazai élversenyzőitől reméli a legjobb szereplést, legfőképpen az előző, tíz magyar éremmel zárult rövidpályás világbajnokságon, a két éve, Isztambulban ötször is a dobogóra - két alkalommal, a 200 méter pillangó és a 100 méter vegyes eredményhirdetésekor annak a legtetejére - álló Hosszú Katinkától, és a 200 méteres mellúszásban címvédő Gyurta Dánieltől.
Hosszú és Gyurta is remek szezonon van túl, mindketten több versenyt nyertek a világkupa-sorozatban, éppen ezért a katari vb-re is top faviritként utaznak.
"Jó eredményt remélek Gyurta Danitól, és örülnék, ha 100 mellen is tovább javulna - jelentette ki Kiss László. - Nagyon bízom Hosszú Katinkában is, aki ezúttal tíz egyéni számban rajtol, és ha kell, váltóban is kész szerepelni."
Mellettük a két Verrasztó, Dávid és Evelyn, de Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna vagy éppen Biczó Bence, Bernek Péter és Kozma Dominik is ott lehet a legjobbak között.
"És ne feledkezzünk meg az ifjúsági olimpián győztesekről, a kétszeres bajnok Szilágyi Liliánáról, továbbá Kenderesi Tamásról és Grátz Benjáminról sem, a legifjabbak, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna esetében pedig azt várom, hogy mély vízbe dobásukból sokat tanuljanak, szokják a világversenyek légkörét" - mondta a kapitány, hozzáfűzve, hogy a válogatottat 21-en alkotják (Cseh László ezúttal kihagyja a tornát), és minden idők legfiatalabb magyar csapata indul ezen a rövidpályás világbajnokságon.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sportfm.hu)