Jump to content

NB 1: Kiütéses Loki siker, döntetlennel debütált Miriuta

2014. 11. 30. 21:34

A vártnál jóval simábban alakult a keleti rangadó, ahol a Debrecen könnyedén, ötgólos különbséggel múltva felül a Nyíregyházát. A zöld-fehér rangadón pedig bár kétszer is vezetni tudott a Győr, végül mégis 2-2 lett az eredmény, Miriuta Vasile döntetlennel debütált az ETO kispadján.

Debrecen - Nyíregyháza 5-0

A nyitó körben még 1-1 lett a Loki-Szpari, és talán most is szorosabb mérkőzésre számítottak a nézők. Ehhez képest hamar dűlőre vitte a dolgot a hajdúsági csapat. Sidibe egy fejessel vette be Balogh János kapuját, a találat előtt némileg ellökte a védőjét, de Jánvári is lehetett volna erőteljesebb. A vendég védelem a későbbiekben sem állt a helyzet magaslatán. Szokol egy ízben akár fel is szabadíthatott volna, de megoldása rápattant egy Loki játékosra, az akciót Tisza helyezte be egy szép góllal, majd ugyanő tizenegyesből is beköszönt, az eset előtt Törtei kezezett.

A Szpari csupán Abdouraman fejesével tudott veszélyeztetni, és az sem segített rajtuk, hogy csereként beállt Bajzát Péter, a fő gólfelelős. Jánvári a kiállítás sorsára is jutott, végképp eldőlni látszott a találkozó. Sidibe duplázni is tudott, majd Abdouraman is mehetett zuhanyozni, a csereként beállt Szakály pedig feltette a koronát a Loki mai teljesítményére. Nagyon gyengén és balszerencsésen is játszott a Nyíregyháza, a Debrecen pedig lassan, de biztosan jön fel a tabellán az élmezőnyre.

Győr - Paks 2-2

A korábban Győrben, valamint a Ferencvárosban, az Újpestben, és a magyar válogatottban is szereplő, a spanyolok ellen gólt is lövő Miriuta Vasile az idén remeklő Paks ellen debütálhatott a Győri ETO kispadján. Az első játékrész nem hozott jó futballt, a Paks az erős csapatok ellen már bevált szervezett játékát hozta, míg az ETO kissé enervált benyomást keltett. Erre remek példa, hogy Miriuta a 28. percben lecserélte a szerinte keveset futó Leandro Martinezt...

A második félidő elején Kvilitaia szerzett vezetést aztán a Győrnek, Báló rossz megoldása után került ziccerbe a kapu torkában. Simon András hamar egyenlített, hogy aztán Lipták révén ismét magához ragadhassa az előnyt az ETO. A végén úgy tűnt, sikeres lehet Miriuta hazatérése, ám előbb Rudolf Gergely hagyott ki egy ordító ziccert, majd ez megbosszulta magát, ahogy ez lenni szokott, Kocics kapus Bartha beadásánál nem tudott menteni.

Érkezett Miriuta, azonban nagy változás nincsen Győrben, továbbra is sok a kihagyott helyzet és az így elszórakozott pont, lesz munkája az új mesternek télen.

(pd)

(Forrás: sportrajongo.hu, nemzetisport.hu, fotó: haon.hu)